31 Mayıs 2008 00:00

Belediyenin halk sağlığı ile oynadığı belgelendi

Antalya merkeze bağlı Varsak’ta itlaf edilmiş çok sayıda köpek bulunmasından sonra belediyenin ‘halk sağlığını korumak adına köpekler itlaf edildi...

Paylaş

Antalya merkeze bağlı Varsak’ta itlaf edilmiş çok sayıda köpek bulunmasından sonra belediyenin ‘halk sağlığını korumak adına köpekler itlaf edildi’ açıklamasına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Sevda Kıraç, belediyelerin üzerini kireçle örtmedikleri çok sayıda hayvanı, çok küçük çukurlara sığdırmaya çalışarak, gerçek anlamda halk sağlığı ile oynandıklarının tartışma götürmeyecek bir şekilde belgelendiğini söyledi.
Gündoğdu Mahallesi’nde bir çocuğu ısıran köpeğin kuduz olduğunun anlaşılmasından sonra önce mahallenin, ardından da Kepez, Muratpaşa, Konyaaltı, Varsak belediyelerinin sınırları dahilindeki tüm alanların karantinaya alındığını hatırlatan Kıraç, bu aşamadan sonra ev ve bahçelerden zorla alınan köpeklerin nereye götürüldükleri konusunda çelişkili açıklamalar yapıldığını belirtti. Köpeklerin acımasızca katledildiğini dile getiren Kıraç, karantina bölgelerinin özel işaretlerle belirtilmesi, halkın bilgilendirilmesi, şüpheli hayvanların karantinaya alınarak gözetim altında tutulmaları gerektiğine dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Kızılırmak suyu mahkemelik oldu

SONRAKİ HABER

‘Tütün karşıtı mücadelede hekimlerin rolü büyük’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...