01 Haziran 2008 00:00

Çin’de taşkına karşı tahliye önlemi

Çin’in Sichuan eyaletinde 12 Mayıs’ta meydana gelen 8 büyüklüğündeki depremden sonra toprak kaymalarının ırmakları tıkaması sonucu oluşan göllerin taşması olasılığına karşı tahliye önlemleri alındığı bildirildi

Paylaş

Çin’in Sichuan eyaletinde 12 Mayıs’ta meydana gelen 8 büyüklüğündeki depremden sonra toprak kaymalarının ırmakları tıkaması sonucu oluşan göllerin taşması olasılığına karşı tahliye önlemleri alındığı bildirildi. Çin yetkilileri, dün erken saatlerden itibaren taşkın tehlikesiyle karşı karşıya bulunan 200 bini aşkın kişinin tahliye edildiğini ve 1 milyon kişinin tahliyesi için hazırlıkların yapıldığını açıkladı.
Sichuan eyaletinde depremden en çok etkilenen yerlerden biri olan Mianyang kentinin yakınlarında oluşan taşkın gölünden suyu kontrollü olarak akıtmak için yüzlerce askerin çalıştığı bildirildi. Silahlı polis kuvvetlerinin su ve elektrik işlerinden sorumlu bölümün başkan vekili Yüe Şi ise, Tangciaşien yöresindeki taşkın gölünü oluşturan suyun bugün ve salı günleri arasında açılan bir tünel arcılığıyla kontrollü şekilde boşaltılacağını söyledi.
Ölü sayısı 70 bine yaklaştı
Bu arada Çin Devlet Konseyi’ne bağlı Basın Ofisi tarafından depremde ölenlerin sayısının 68 bin 977’yi bulduğu duyuruldu. Basın Ofisi, 367 bin 854 kişinin yaralı, 17 bin 974 kişininse kayıp olduğunu açıkladı. ayrıca, Sichuan’da halen milyonlarca kişinin çadırlarda ya da prefabrik evlerde yaşadığı ifade edildi. Depremden sonra yurt içinden ve dışından yapılan ayni ve nakdi yardımların ise 5.8 milyar doları bulduğu bildirildi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

ABD’den cuntaya sert eleştiri

SONRAKİ HABER

ABF Genel Kurulu başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa