01 Haziran 2008 00:00

Yeter! Çözüm istiyoruz!

‘Kürt sorununda demokratik çözüm’ isteyenler, Türkiye Barış Meclisi’nin çağrısıyla bugün Kadıköy’de buluşuyor

Paylaş

Türkiye Barış Meclisinin çağrısı ile bugün Kürt sorunu demokratik çözümünü ve barış isteyenler Kadıköy’de buluşuyor.
“Yeter! Kürt sorununda demokratik çözüm istiyoruz” adı ile gerçekleşecek olan mitinge katılacaklar Tepe Natulis önünde saat 11.00’de toplanarak Kadıköy İskele Meydanı’na yürüyecek. Miting saat 12.00’de başlayacak. Türkiye’nin birçok ilinden de katılımın olacağı mitingde, Kürt sorunun çözümü ve barış talebi haykırılacak. Gerçekleşecek olan mitinge, sanatçılar, aydınlar, sendika, odalar, siyasi partiler, kitle örgütlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kurum ve kuruluş katılacak.
Barış Meclisi Mitingi katılımcıları Malatya’dan bir otobüsle yola çıktı. Otobüsün hareketinden önce açıklama yapan Malatya Barış Meclisi Sözcüsü Yıldız İrmek Koluaçık, Kürt sorununa demokratik çözüm için Kadıköy’de olacaklarını kaydetti. Ağrı Barosu’nda açıklama yapan Ağrı Barış Girişimi üyeleri bugün Kadıköy’de olacaklarını belirtti. Açıklamayı okuyan Baro Başkanı Avukat Timur Demir, akan kanın durması ve kalıcı barışın sağlanması için Kadıköy’de olacaklarını söyledi. Mitinge katılmak için birçok ilden de barış yolcuları dün gece otobüslerle hareket ettiler. (İstanbul/EVRENSEL)
Barış yolcularından Yörsan işçilerine ziyaret
İstanbul’da 1 Haziran’da gerçekleştirilecek barış mitingine katılmak için yola çıkan İzmir Barış Meclisi üyeleri, sendikalı oldukları için işten çıkarılan ve 4 aydır grevde olan Yörsan işçilerini ziyaret edeceklerini bildirdiler.
‘Yeter Artık Kürt Sorununa Demokratik Çözüm’ mitingi için hazırlıklarını tamamlayan ve dün gece 23.00’e doğru 13 otobüsle yola çıkan Barış meclisi üyeleri adına konuşan Ege Bölge Temsilcisi Ali Şükran, yaklaşık 20 gündür yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirtti. Mitingin Türkiye’de halkların barışa olan özlemini haykırması açısından önemli olduğunu ifade eden Şükran, “Bu mitingin önemli bir yönü bu güne kadar hep barışı devletten siyasetçilerden talep ediyordu insanlar. Ancak Kadıköy’e gelecek olan binlerce insan ve gelmek isteyip maddi yetersizlik yüzenden gelemeyecek olan binlerce insan bu ülkede yaşayan halkların barışı kendi elleriyle getirmeye kararlı olduğunu gösterecek” dedi.
İzmir’de gitmek isteyen binlerce insan olduğunu ve talebi karşılamakta yetersiz kaldıklarını belirten Şükran, halkların barış ve özgürlük talebini haykırmak için yola çıkan barışseverlerin sendikalı olduğu için işten çıkarılan ve 4 ayı aşkın bir süredir grevde bulunan Yörsan işçilerini de ziyaret edeceklerini belirtti.
ÖNCEKİ HABER

Siyaset gündemi ekonomiyi etkiliyor

SONRAKİ HABER

YouTube süresiz kapatılabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...