02 Haziran 2008 00:00

Afyon’da caz günleri

Tüm etkinliklerin ücretsiz olduğu 8. Afyonkarahisar Caz Festivali, bugün başlıyor.

Paylaş

Tüm etkinliklerin ücretsiz olduğu 8. Afyonkarahisar Caz Festivali, bugün başlıyor.
Korel Thermal Otel’de gerçekleşecek açılış konserinde Beata Hlavenkova- Ridina Ahmedova Dörtlüsü sahne alacak. Piyanoda dünyaca ünlü Çek sanatçı Beata Hlavenkova yer alacak. Sudan asıllı Ridina Ahmed ise Prag sahnelerinde ses büyücüsü olarak anılıyor. Basta Raci Pişmişoğlu ve davulda Erdinç Senol’un yer aldığı dörtlü, açılış konserine imza atacaklar.
Takip eden diğer konserler, tarihi Millet Hamamı bahçesinde ve Ali Çetinkaya tren garında Afyonlularla buluşacak.
Festivale destek veren ve 2 yıl önce de Afyonlulara unutulmaz bir akşam yaşatan Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu ile Hüseyin- Ali Rıza Albayrak ikilisi, 8. Afyonkarahisar Caz Festivalinin unutulmaz konserlerinden biriyle Afyonlularla olacaklar. Şimdiden heyecanla beklenen konser 7 Haziran akşamı Millet Hamamı bahçesinde sunulacak.
Festivalin en takdir toplayan etkinlikleri, önceki yıllarda olduğu gibi, okul etkinlikleri. Afyon şehir merkezi ve ilçelerde ilköğretim ve lise öğrencileri, okullarında, birbirinden değerli sanatçıları ağırlayacaklar. Köy ve kasaba okullarına gönüllü olarak giden sanatın farklı dallarından isimler, müziğin diğer sanatlarla ilişkisini söyleşilerinde konu edinecekler. Kentin gelişimine ve sanatın yoksul halk çocuklarıyla buluşmasına olanak tanıyan okul etkinliklerinin, gençlerimizi mutlu ettiği daha önceki caz ve klasik müzik festivallerinde öğrendiğimiz gerçekler arasında.
Geçen birkaç yılda olduğu gibi Praglı sanatçılar Afyon-Prag dostluğunu perçinlemek için Afyon’da olacaklar. Bu dostluk ve işbirliği 3 yıl önce 2005 Prag Open Caz Festivalinde başlamıştı.
8. Afyonkarahisar Caz Festivali ile müziğe ve sanata doyacağımız kesin. Ayrıca festivalin tüm etkinlikleri ve konserleri ücretsiz ve halka açık. (Afyon/EVRENSEL)
Gülcan Çetinkaya
ÖNCEKİ HABER

‘Kürtlerin kitabı yoktur’ demesinler diye...

SONRAKİ HABER

Karanlıktaki ışık Orhan Kemal!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa