04 Haziran 2008 00:00

İşçiler direndi patron geri adım
attı

Gaziantep’te Başpınar Organize Sanayide bulunan Okan Tekstil işçileri ücretlerinin aylardır ödenmemesine isyan etti. Ücretlerinin ödenmesi için işbırakan işçiler, talepleri için yürüyüş yaptı

Paylaş

Gaziantep’te Başpınar Organize Sanayide bulunan Okan Tekstil işçileri ücretlerinin aylardır ödenmemesine isyan etti. Ücretlerinin ödenmesi için işbırakan işçiler, talepleri için yürüyüş yaptı. İşçilerin kararlı tutumu üzerine geri adım atan patron, alacakları ödeme sözü verdi.
Ücretlerin düzensiz verildiği Okan Tekstil’de son dört aydır ise hiç ödeme yapılmadı. Paralarını alamadıkları için iş bırakarak iki gün boyunca fabrika önünde beklemeye başlayan 130 işçi taleplerinin karşılanmaması üzerine kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Bir süre yürüyen işçiler jandarma ve polis ekipleri tarafından durduruldu. Taleplerinin yazılı olduğu dövizlere de yasa dışı olduğu iddiasıyla el konuldu.
Mağdur olduklarını söyleyen işçiler, “Burada bir suçlu varsa o da hakkımız olan ücretlerimizi ödemeyen patrondur. Biz sadece bize yapılan haksızlığı duyurmak için yürüyoruz. Yolu kapatmıyoruz, kimseye zarar vermiyoruz, yasa dışı bir şey yapmıyoruz” diyerek, polis ve jandarmaya tepki gösterdiler.
Satacak bir şey kalmadı
Ahmet adlı Okan Tekstil işçisi, patronun satış yapamadığı gerekçesiyle kendilerine para ödemediğini, ancak çalışma tempolarında hiçbir değişiklik olmadığını söyledi.
Asgari geçim indirimi farklarının bile ödenmediğini söyleyen Yusuf adlı başka bir işçi de “Devletin verdiği çocuk indirimini bile alamıyoruz. 50 YTL ödeme yapıyorlar. Onu da borçlara mı verelim, kira mı ödeyelim? Burada 2-3 çocuk okutan arkadaşlarımız var” diye konuştu.
Bir başka işçide, aylardır eşinin bileziklerini bozdurarak geçindiklerini ve artık satacak bir şey kalmadığını ifade etti. Pek çok işçi de kredi kartı borçları yüzünden çok zor durumda kaldıklarını anlattılar. “Patron kendisine villa yaptırıyor. Villasına Antep’in önemli makam sahibi insanlarını davet edip eğlenceler düzenliyor, dansöz oynatıyor. Ama bizim paramızı ödemiyor” diyen işçiler, yetkililere ve AKP Hükümeti’ne de bu haksızlıklara göz yumdukları için tepkililer.
Patron geri adım attı
İşçilerin devam eden bekleyişi ve kararlı tutumu üzerine geri adım atan patron, temsilcileri aracılığıyla görüştüğü işçilere alacaklarının 20 bin YTL’lik kısmını hemen, kalan 45 bin YTL’lik kısmını da Cuma günü ödeyeceğine dair söz verdi.
Okan tekstil patronunun bu teklifini kabul eden işçiler daha sonra paralarını almak için servis araçlarına binerek işyerine döndüler. (Gaziantep/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Türkiye üçüncü kez şampiyonada

SONRAKİ HABER

Özkök ‘iman tazelemiş’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...