05 Haziran 2008 00:00

Ertuğrul Sağlam: Haksız yere eleştirildik

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş Kulübü’nün resmi dergisinin Haziran-Temmuz sayısında yer alan röportajında, geçen sezonun değerlendirmesini yaptı.

Paylaş

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş Kulübü’nün resmi dergisinin Haziran-Temmuz sayısında yer alan röportajında, geçen sezonun değerlendirmesini yaptı.
İstanbul B.Belediyespor ile ikinci yarıda oynadıkları maçın Beşiktaş adına kırılma noktası olup olmadığının sorulması üzerine Sağlam, ‘’Sezon başından beri birçok kırılma noktası vardı. Ankaraspor, kazanmış olmamıza rağmen tarihe geçen Trabzonspor maçı, ilk devre oynadığımız Galatasaray ve Fenerbahçe maçları. İkinci devrenin son döneminde Belediyespor, Fenerbahçe, OFTAŞ Spor; bizim hakem hatalarıyla puan kaybettiğimiz maçlar’’ diye konuştu.
‘’Bütün bunların yanında bir de rakiplerimize ikram edilen maçlar var’’ diyen Sağlam, şöyle devam etti: ‘’Biz tabii ki kaybettiğimiz puanları sadece bunlara mal edip, kendi hatalarımızla yüzleşmekten kaçınmıyoruz. Ama her şeyi hesapladığımızda da ortaya bir gerçek çıkıyor. Buna rağmen herkesin yüzyılın takımı ilan ettiği Fenerbahçe ile ligi aynı puanda bitirdik. Ama biz yerden yere vuruluyoruz, ağır şekilde eleştiriliyoruz; Fenerbahçe yüceltiliyor. Tabii ki şampiyon olmamız lazımdı ama şu bir gerçek ki; bu sezon yaşadıklarımız bizim için büyük tecrübe oldu.’’
Transfer konusu
Bazı Avrupa takımlarının transfer listesinde yer alan Brezilyalı futbolcu Bobo’ya değinen Sağlam, ‘’Ben bir antrenör olarak önümüzdeki sezon şampiyonluğu hedefliyorsam, takımımda çok iyi futbolcuların olmasını isterim. Bobo da bu oyunculardan birisi ve bizim Bobo’yu illa satmak gibi bir düşüncemiz yok’’ dedi.
Sezon boyunca yabancı transferlerin takıma katkılarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Sağlam, şöyle yanıt verdi: ‘’Tello’nun katkısını önemsememiz lazım. Cisse ve Holosko’nun da takıma çok faydası oldu. Delgado ve Bobo’nun kalitesi ortada. Ricardinho’dan istediğimiz verimi alamadık. Diatta bir dönem forma giydi ve iyi oynadığı, kötü oynadığı maçlar oldu. Gordon şanssız bir hastalık geçirdi ama iddia ediyorum ki, önümüzdeki senelerde, bizimle çalışmasa bile kalitesini ispat edecektir. Bu şekilde hesap yaptığımızda, çok kötü bir transfer dönemi geçirdiğimizi söyleyemeyiz.’’
Alt yapıdan yetişen oyunculara geçen sezon en çok yer veren takımın Beşiktaş olduğuna dikkati çeken Sağlam, ‘’İnsanların bizi eleştirirken, yaptığımız güzel şeyleri de dile getirmeleri gerekir. Sezon boyunca alt yapısından en fazla oyuncuyu kadrosuna alan ve yararlanan takımın açık ara Beşiktaş olduğunu görüyoruz’’ dedi.
Sağlam, son olarak kendisini başarılı bulup bulmadığı sorusuna ise şöyle yanıt verdi: ‘’Bizim değerlendirme kültürümüz maalesef sadece rakamlara dayalı. Başka kriter yok. Bardağın neresinden bakarsınız orasını görürsünüz. Beni eleştirmek istiyorsanız bir sürü şey çıkarabilirsiniz. Ama beni başarılı görmek istiyorsanız da birçok şey ortaya koyabilirsiniz. Öncelikle genç futbolculara bakışımızla çok önemli bir mesafe kat ettik. Şu anda Beşiktaş alt yapısında yetişen, Beşiktaş’ın geleceğini oluşturabilecek ve bu sezon değerlendirdiğimiz en az 10 oyuncu var.’’ (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Ulucanlar Cezaevi’nde proje tartışması

SONRAKİ HABER

Sendikaların futbol turnuvası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...