05 Haziran 2008 00:00

Kazanan grevci işçiler olacak

İnsanca yaşayacak bir ücret ve insanca çalışma koşulları talebiyle greve çıkan lastik işçileri, fabrikalarını eylem alanına çevirdiler.

Paylaş

İnsanca yaşayacak bir ücret ve insanca çalışma koşulları talebiyle greve çıkan lastik işçileri, fabrikalarını eylem alanına çevirdiler. Grevlerinin 4. gününde fabrikaları önünde bir araya gelen Pirelli işçileri, davul zurna eşliğinde çektikleri halaylar ve attıkları sloganlarla mücadelelerinde kararlı olduklarını bir kez daha gösterdiler.
Yüzlerce Pirelli işçisinin katıldığı eylemde işçiler sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Dünya yerinden oynar işçiler birlik olsa” sloganlarını attılar. Pirelli işçilerinin eylemine DİSK/Lastik-İş Kocaeli Şube yöneticileri ile Brisa işyeri temsilcileri de destek verdi. Fabrika önünde işçilere seslenen Lastik-İş Kocaeli Şube Başkanı Hasan Hüseyin Çakar, “İşte grevi sürdürecek grevi başarı ile sonuçlandıracak güç, kuvvet bu. Hep söylüyorum, bir kez daha söyleyeceğim; direnenler her zaman kazanamaz ama kazananlar hep direnenler olmuştur” diye konuştu. Çakar, kazanana kadar mücadele etmekte kararlı olduklarını ifade etti.
EMEP Kocaeli İl Örgütü ve DİSK/Emekli-Sen grevlerinin 5. gününde lastik işçilerini ziyaret etti. Ziyarette konuşan EMEP İl Başkanı Güner Kizir, grev başarıya ulaşana kadar lastik işçilerinin yanında olacaklarını dile getirdi. Emekli-Sen Başkanı Osman Nuri Şenol ise dayanışma çağrısında bulundu. Pirelli İşyeri Temsilcisi Necati Pehlivan da ziyaret için teşekkür ederek “Verdiğiniz destekle mücadelemiz güçlenerek sürecek” dedi.
DİSK/OLEYİS’ten yapılan yazılı açıklamada grevden elde edilecek kazanımın tüm işçi sınıfının kazanımı olacağınına dikkat çekilerek, grevin başarısı için her türlü desteğin verileceği ifade edildi. Türk-İş’e bağlı Tek Gıda-İş de en kısa sürede grevi ziyaret edeceklerini duyurdu. (Kocaeli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Büro emekçilerinden eyleme çağrı

SONRAKİ HABER

Dağ fare doğurdu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa