06 Haziran 2008 00:00

‘ÖSS Duvarını Yıkalım’ mitingine Eğitim Sen’den destek

İstanbul Kadıköy İskelesi’nde 7 Haziran’da “ÖSS Duvarını Yıkalım” mitingi yapacak olan öğrencilere Eğitim Sen’den destek geldi.

Paylaş

İstanbul Kadıköy İskelesi’nde 7 Haziran’da “ÖSS Duvarını Yıkalım” mitingi yapacak olan öğrencilere Eğitim Sen’den destek geldi. Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, öğrencilerin mitingine katılıp, destekleyeceklerini açıkladı.
Mitingi düzenleyen örgütler adına Eğitim Sen’i ziyaret eden bir grup öğrenci, 7 Haziran günü saat 15.00’de Kadıköy İskelesi’nde yapacakları mitinge destek istediler. Öğrencilerle birlikte basın toplantısı düzenleyen Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, mitinge destek vereceklerini dile getirdi. Eğitimin piyasaya terk edilmesinin de hızlandırıldığını kaydeden Kılıç, öğrencilerin her ay ortalama 46 sınava girmek zorunda bırakıldıklarını, yetkililerin ise sadece yeni sınavlarla eğitim sistemini yapboza, öğrencileri de deneğe çevirdiklerini kaydetti.
ÖSS mağdurları adına konuşan Volkan Gülşen, her yıl bir milyon 600 bin öğrenci ve ailenin muhatap olduğu sınava her yıl 9 milyar dolar aktarıldığını, hükümetlerin sık sık “reform”dan bahsederken, bunların yıkıma yol açan uygulamalar olduğunu anlattı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Müdüre ödül Eğitim Sen’lilere sürgün!

SONRAKİ HABER

Sınav, ölüm kalım savaşı değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...