06 Haziran 2008 00:00

Şampiyonada 20 bin sahte bilet

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), bazı Avrupa ülkelerinde piyasaya sürülen 20 bin adet sahte Avrupa Futbol Şampiyonası biletine karşı savaş açtı

Paylaş

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), bazı Avrupa ülkelerinde piyasaya sürülen 20 bin adet sahte Avrupa Futbol Şampiyonası biletine karşı savaş açtı.
Belçika’da yayımlanan HLN gazetesinde yer alan habere göre, 7-29 Haziran tarihleri arasında İsviçre ve Avusturya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası için kimliği belirsiz kişiler, piyasaya 20 bin adet sahte bilet sürdü.
Sahte biletlerin seri numaralarını belirleyen UEFA yetkilileri, bunların iptal edildiğini, biletlerinin seri numarası kayıtlarda yer almayan futbolseverlerin de stada alınmayacağını bildirdi.
Öte yandan, Hollanda Futbol Federasyonu, vatandaşlarını biletleri resmi kanallar vasıtasıyla almaları konusunda uyardı.
İlk 2 maçın hakemi belli oldu
Bu arada Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ilk 12 maçında görev alacak hakemler açıklandı. (A) Millilerin ilk maçını Alman Herbert Fandel, ikinci maçını ise Slovak Lubos Michel yönetecek.
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nin (UEFA) internet sitesinde yer alan habere göre, 7-29 Haziran tarihleri arasında İsviçre ve Avusturya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ilk 12 maçında görev alacak hakemler açıklandı.
(A) Grubu’nda İsviçre, Çek Cumhuriyeti ve Portekiz ile mücadele edecek olan millilerin 7 Haziran Cumartesi günü Portekiz ile oynayacağı ilk maçı Alman hakem Herbert Fandel yönetecek. 44 yaşındaki Fandel, 2007 Avrupa Şampiyonlar Ligi ve 2006 UEFA Kupası final maçlarında görev almıştı. 2000 Sydney Olimpiyatları’nda da maç yöneten Alman hakemin asıl mesleği ise piyano öğretmenliği.
Milli takımın 11 Haziran Çarşamba günü İsviçre ile yapacağı ikinci maçın hakemi ise Slovak Lubos Michel oldu. 40 yaşındaki Michel, 25 yaşında FIFA hakemi oldu. 2003 UEFA Kupası finalinde Porto-Celtic maçını yöneten Michel, 2002 Dünya Kupası ile 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finallerinde de görev aldı. IFFHS tarafından 2005 yılının en iyi üçüncü hakemi seçilen Michel, 2006 yılında ikinci, geçen yıl da en iyi üçüncü hakemliğe değer görüldü.
2006 Dünya Kupası Hakemi de seçilen Michel, bu yıl Manchester United ile Chelsea arasında oynanan Avrupa Şampiyonlar Ligi final maçını yönetti. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Bülent Uygun’dan sitem

SONRAKİ HABER

Mutluluk Fenerbahçe’nin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa