07 Haziran 2008 00:00

‘Etkin ve kararlı mücadele’

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, sürecin etkin ve kararlı bir mücadeleyi gerektirdiğini söyledi.

Paylaş

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, sürecin etkin ve kararlı bir mücadeleyi gerektirdiğini söyledi.
Eğitim Sen Başkanlar Kurulu, dün Eğitim Sen Genel Merkezi’nde toplandı. 8 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek olan Başkanlar Kurulu’nun açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Kılıç, eğitim sisteminin sıkıntılarının yıllardır bilinçli olarak sürdürülen piyasacı politikaların sonucu olduğunu vurgulayarak, “OKS ve ÖSS kaldırılmalı, eğitim-öğretim kişinin yetenek ve ilgi alanlarına göre eşit ve parasız bir şekilde faydalanmayı sağlayacak kamusal bir hak olarak yeniden düzenlenmelidir” dedi.
Kılıç, Eğitim Sen’in, örgütsüz eğitim emekçilerini çatısı altında toplayabilmeyi ve öğrenci velileri başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerini eğitim hakkı talebi etrafında birleştirebilmeyi başardığı ölçüde saldırılara karşı koyabileceğini söyledi.
4688 sayılı Yasa’nın çıkışından bu yana yapılan toplu görüşmelerden beklenen sonucun alınamadığını bildiren Kılıç, “Grev hakkımızın en temel sendikal hakkımız olarak kullanılmasının zemininin sağlamlaştırılacağı bir hattı daha da güçlendirmek temel görevlerimizdendir” şeklinde konuştu.
Savaş çığırtkanlarına yanıt
Kılıç Türkiye’nin geçmişte hiç olmadığı kadar milliyetçi, şoven ve muhafazakar bir atmosfere sokulduğunu dile getirdi. Türkiye için asıl tehdidin barış isteyenler değil, savaştan yana olanlar olduğunu belirten Kılıç, Türkiye Barış Meclisi öncülüğünde gerçekleşen 1 Haziran mitinginin, savaş çığırtkanlarına verilen en anlamlı yanıt olduğunu söyledi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Fiyatlardaki artış, gıdayı da gıda sektörünü de vuruyor

SONRAKİ HABER

Özelleştirme süreci zam getiriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa