07 Haziran 2008 00:00

Uygar Elmas

Akhisar’da, baz istasyonlarının şehir merkezlerine kurulmaları basın açıklamasıyla protesto edildi.

Paylaş

Akhisar’da, baz istasyonlarının şehir merkezlerine kurulmaları basın açıklamasıyla protesto edildi. Çevre sorunlarına duyarlı bir grup gencin girişimiyle, Akhisar Eğitim Sen İlçe Temsilciliği’nin öncülüğünde yapılan basın açıklamasına gençler ve Eğitim Sen üyeleri katıldı.
Akhisar’ın en işlek caddesi olan Tahir Ün Caddesi’nde bulunan baz istasyonlarının Akhisarlılar için büyük bir tehlike oluşturduğunun vurgulandığı açıklamada baz istasyonlarının bir an önce kaldırılması istendi. ‘Özgür kız değil, ölü kız’, ‘Baz istasyonu kurma, hayatımla oynama’, ‘Türkcelle bağlan azraile’ ve ‘Kanserli ölümler istemiyoruz’ dövizlerinin açıldığı eylemde sık sık “Sağlık haktır satılamaz”, “Sağlık istiyoruz, radyasyon değil”, “Kahrolsun halka zehir saçanlar” sloganları atıldı.
Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Akhisar İlçe Temsilcilği yöneticisi Ali Arslan, yerleşim yerlerine kurulan baz istasyonlarının halkın sağlığını tehdit etmeye devam ettiğini söyledi. Arslan, baz istasyonlarının zararlarına dikkat çekerek, “Bir takım şahıslar şahsi çıkarları uğruna halkın sağlığını hiçe sayarak, baz istasyonlarının şehrin göbeğine kurulmasına razı gelmektedir. Bizler sağlıklı yaşam hakkımız için, çocuklarımıza sağlıklı bir gelecek bırakmak için, kanser olarak ölmek istemediğimiz için, GSM şirketlerinin bilimsel ölçütlere ve insan sağlığına zarar vermeyecek, yerleşim yerlerinin uzağında baz istasyonlarını kurmalarını istiyoruz. Buradan bir kere daha kanserli ölüm istemediğimizi haykırıyor ve yetkililerin olaya müdahale etmesini önemle belirtiyoruz” dedi.
Haberimizin ardından çalışma başlatıldı
Eylem sonrasında bu çalışmayı örgütleyen lise ve dershane öğrencisi olan gençlerle görüştük. Evrensel Gazetesi’nde yaklaşık bir ay önce yayınlanan, Akhisar Tahir Ün Caddesi’ndeki baz istasyonlarıyla ilgili haberi okuduktan sonra böyle bir çalışmayı başlattıklarını ifade gençler, bu etkinliklerinin henüz başlangıç olduğunu, doğru bulmadıkları her türlü uygulamaya karşı seslerini bundan sonra da yükselteceklerini söylediler. Koray Özbul isimli genç, çevreye ve insan sağlığına zarar veren bu tür uygulamalara karşı tüm Akhisar halkı olarak tepki göstermeleri gerektiğini söyledi. Özbul, “Halkı bu noktada bilinçlendirmek gerekiyor. Akhisar halkının dikkatini çekmek için bu eylemi gerçekleştirdik. Başarılı olabilmemiz için, Akhisar’da yaşayan herkesi bu mücadeleye katmamız gerekir. Eğer halk olarak birlikte davranabilirsek kazanabiliriz” dedi.
Taha Çakmak isimli genç, sorunun kaynağının bu bozuk sistem olduğunu belirterek, bu tür olumsuz uygulamaların kapitalist sistemden kaynaklandığını ifade etti. Çakmak, “İnsan sağlığını tehdit eden baz istasyonlarının şehir merkezlerine kurulması uygulaması kapitalizmin nasıl bir sistem olduğunu bizlere gösteriyor” dedi. Gençlere daha fazla destek verilmesi gerektiğini vurgulayan Fehmi Kaska isimli genç ise gençliğin bu ülkenin geleceği olduğunu belirterek, desteklenmeleri halinde çok daha fazla şeyler yapabileceklerini söyledi. Kaska, “Biz gençler olarak bir takım şeyler yapmak istiyoruz. Ama bize yeterince destek verildiğini söyleyemem. Kendimiz biraraya gelip birtakım şeyler yapmaya çalışıyoruz. Akhisar’da yine çevreyle ilgili Keskinoğlu Fabrikası’ndan kaynaklı birtakım sorunlar var. Kokudan durulmuyor şehirde. Yeterince desteği bulabilirsek önümüzdeki günlerde bununla da ilgili çeşitli şeyler yapabiliriz” dedi. (Akhisar/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Balondan ‘hayır’ çıktı

SONRAKİ HABER

Santral çevresel felaketlere yol açacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa