07 Haziran 2008 00:00

Hayat 3 saatlik sınava sığmaz

ÖSS… Öğrencinin, geleceğine tamam mı devam mı diyeceği bir sınav. Gelecek denildiğine bakmayın, bu geleceğin içi boşaltılmış bir kavram olduğu ortadadır.

Paylaş

ÖSS… Öğrencinin, geleceğine tamam mı devam mı diyeceği bir sınav. Gelecek denildiğine bakmayın, bu geleceğin içi boşaltılmış bir kavram olduğu ortadadır. Bu sınav kazanılsa bile gelecek yoktur sonunda. Ülkemizdeki çarpık eğitim sisteminin en önemli yapı taşı olan ÖSS, sadece eğitimle ilgili bir kavram da değildir. Ticaretin de yeri doldurulamaz bir gelir kapısıdır da ÖSS. İşin komik tarafı, devlet de bunu görüyor ve dershane ticaretine destek veriyor; oradan da payına düşeni alıyor. Ve milletin çektiği ekonomik sıkıntıları görmezden geliyor. Çocuğu için dershaneye akıtacağı parayı bulamayan emekçi kesimini yok sayıyor.
ÖSS, 12 senenin 3 saat 15 dakikada kağıda dökülmesini öngören saçma bir sınavdan başka bir şey değildir. Üniversiteye girip gelecek elde edebileceğine inanan milyonlarca genç, bu sınava tüm benliğini hibe ederek hazırlanıyor. Gençliğimizin en güzel, en verimli yıllarını, hayallerimizi, kısacası hayatımızı bu sınav uğruna erteliyoruz. Birçoğumuz aşırı stres yüzünden hastalanıyoruz ve buna devlet katından aldırış eden yok. “Geleceğiniz söz konusu, katlanıverin azcık” tarzı bir yol çizen yöneticilerin tek dertlerinin para olduğu aşikardır. Ve buna artık bir dur demenin vakti geldi de geçiyor bile. Bizim hayatımızı bir sınava mahkum eden bu çıkarcı, rant kapısından başka bir şey olmayan bu düzene karşı birlik olmalıyız; çalışmalara katılmalı ve hakkımız olanın daha adil, modern, parasız, bir sistem olduğunun bilincine varmalıyız.
Haykırmalıyız; bizi bu düzende eritmeye çalışan kişilere karşı ÖSS’YE İNAT YAŞASIN HAYAT!
Büşra Demirci-Fen Bilimleri
Dershanesi (Gebze/KOCAELİ)
ÖNCEKİ HABER

Taşeronlar köle gibi çalıştırıyor

SONRAKİ HABER

Kozak’ta altına hayır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...