08 Haziran 2008 00:00

Dikkat! Bugün sınav var

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) bu pazar son kez yapılacak. 913 bin 612 adayın gireceği sınavın sonuçları 11 Temmuz’da açıklanacak

Paylaş

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) bu pazar son kez yapılacak. 913 bin 612 adayın gireceği sınavın sonuçları 11 Temmuz’da açıklanacak.
Fen, Anadolu ve sosyal bilimler liseleri, polis koleji ve özel okullarda okumak isteyen öğrencilere yönelik son kez gerçekleştirilecek olan OKS, Pazar (bugün) günü yapılacak. 913 bin 612 adayın gireceği sınav, yurtiçinde tüm iller ve bazı ilçeler, yurtdışında da 8 kent olmak üzere toplam 247 merkez ve 2 bin 842 bina, 49 bin 430 salonda gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da başlayıp tek oturumda 120 dakika sürecek sınavda, adaylara fen bilgisi, matematik, sosyal bilgiler ve Türkçe alanlarında çoktan seçmeli test uygulanacak. Öğrencilerin, yanlarında sınav giriş belgesi, kimlik ve en az 2 adet koyu siyah yumuşak uçlu kurşun kalem, yumuşak ve leke bırakmayan silgi ve bir kalemtıraş bulundurmaları gerektiği bildirildi. (HABER MERKEZİ)

Yasaklar
  • Sınav başladıktan sonra 30 dakika içinde gelen adaylar sınava alınacak. Sınav başladıktan sonra ise adaylar ilk 60 dakika içinde salondan çıkamayacak.
  • Adaylardan birinin sınavının devam etmesi durumunda sınav bitimine 15 dakika kala salonda, engelli adaylar hariç, en az 2 aday tutulacak.
  • Adaylar, sınava gelirken yanlarında çağrı cihazı, telsiz, cep telefonu gibi haberleşme araçları; cep bilgisayarı, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihaz; müsvedde kağıdı, vb. bulunduramayacak.
  • Adaylar, sorulara verdikleri cevapları alamayacaklar, aksi halde bu adayların sınavı geçersiz sayılacak.
  • ÖNCEKİ HABER

    Saldırgana 15 yıl hapis isteniyor

    SONRAKİ HABER

    301’le ifade özgürlüğünde başa döndük!

    Sefer Selvi Karikatürleri
    Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
    Evrensel Ege Sayfaları
    EVRENSEL EGE

    Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...