08 Haziran 2008 00:00

Saldırgana 15 yıl hapis isteniyor

Akdeniz Üniversitesi’nde, 4 ve 6 Nisan tarihleri arasında yaşanan ülkücü saldırıyla ilgili dava açıldı

Paylaş

Akdeniz Üniversitesi’nde, 4 ve 6 Nisan tarihleri arasında yaşanan ülkücü saldırıyla ilgili dava açıldı. Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi içerisindeki Akdeniz Öğrenci Yurdunda 4 Nisan’da, üniversite dışından tabanca, satır, bıçak gibi aletlerle yerleşkeye gelenlerin ve okuldaki bazı öğrencilerin karıştığı ülkücü saldırıyla ilgili olarak, tutuklanan ya da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan şüphelilerle ilgili savcılık, dava açtı.
Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, öğrencilere tabancayla ateş eden ve bu görüntüleri kare kare görüntülenen Ömer Ulusoy’a (34) 3 ayrı suçlama yöneltildi.
Savcılık, yerleşke içerisindeki saldırıda tabancayla 9 el ateş ettiği tespit edilen Ömer Ulusoy hakkında, 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle “Öldürmeye teşebbüs”, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talebiyle “Suç işlemeye tahrik” ve 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle “silahlı tehdit” suçlamaları olmak üzere 3 ayrı suçlamayla ilgili toplam 13 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası talep etti.
Duruşmalar Temmuz’da başlayacak
Savcılık olaylara karıştığı iddia edilen öğrenciler ve üniversite dışından gelen zanlılar hakkında da “Kamu malına zarar verme” ve “Suça tahrik” suçlamalarıyla çeşitli sürelerle hapis cezaları talep etti. İddianamenin kabul edilmesiyle birlikte Akdeniz Üniversite’sinde yaşanan olaylara ilişkin açılan davada, sanıkların yargılanmalarına temmuz ayında başlanılacak.
Öte yandan olaylara karıştığı görüntü kayıtlarıyla tespit edildiği öne sürülen ve öğrenci olmadığı belirlenen Savaş Y. adlı kişinin de önceki gün tutuklandığı öğrenildi. (Antalya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Rekabet futbolda olur sağlıkta değil

SONRAKİ HABER

Dikkat! Bugün sınav var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...