08 Haziran 2008 00:00

Az daha bekleselerdi Kyoto’un ömrü bitiyordu

2005 yılından beri Türkiye’nin Kyoto Protokolü’nü imzalaması için eylemler yapan, imza kampanyaları düzenleyen Küresel Eylem Grubu, Kyoto’yu imzalayacağı söyleminin ardından ‘zaferleri’ kutluyor

Paylaş

2005 yılından beri Türkiye’nin Kyoto Protokolü’nü imzalaması için eylemler yapan, imza kampanyaları düzenleyen Küresel Eylem Grubu, Kyoto’yu imzalayacağı söyleminin ardından ‘zaferleri’ kutluyor.
Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen Küresel Eylem Grubu (KEG) davul ve düdüklerle ses çıkartarak ve ‘Başka bir enerji mümkün güneş, rüzgar bize yeter’ sloganları eşliğinde Taksim Meydanı’na kadar yürüyerek burada basın açıklaması yaptı.
Protokol değişiklere neden olacak
KEG adına basın açıklaması yapan sanatçı Yasemin Göksu sözlerine AKP Hükümeti’ne ‘Günaydın’ diyerek başladı. 2012 yılında protokolün ömrünün dolacağına dikkat çeken Göksu, “Hükümet biraz daha dayansaydı zaten Kyoto Protokolü’nün ömrü sona erecekti” dedi. Türkiye’nin Kyoto’yu imzalamasıyla ABD’nin uluslararası arena da tek başına kaldığına dikkat çeken Göksu, Türkiye’nin Kyoto Protokolü’ne taraf olmasının sadece bu yönüyle bile önemli olduğunu belirtti. Protokolün bir dizi değişikliklere neden olacağını söyleyen Göksu, Türkiye’nin protokolü imzalayarak küresel ısınmanın doğal bir felaket değil enerji politikalarından kaynaklanan bir sorun olduğunu kabullendiğini kaydetti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Çevre günü Çamköy’de kutlandı

SONRAKİ HABER

Önce dayak attılar sonra dinlediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...