17 Şubat 2011 05:55

EMEP: Neyi gizlemeye çalışıyorsunuz?

EMEK Partisi İstanbul İl Örgütü son olarak Mutki’de ortaya çıkan toplu mezarlara dikkat çekmek için Avrupa ve Anadolu yakasında eylem yaptı. Kürt illerinde bulunan tüm toplu mezarların ortaya çıkarılmasını isteyen Emek Partililer, sorumluların cezalandırılmasını talep etti.Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Örg&uum

EMEP: Neyi gizlemeye çalışıyorsunuz?
Paylaş

EMEK Partisi İstanbul İl Örgütü son olarak Mutki’de ortaya çıkan toplu mezarlara dikkat çekmek için Avrupa ve Anadolu yakasında eylem yaptı. Kürt illerinde bulunan tüm toplu mezarların ortaya çıkarılmasını isteyen Emek Partililer, sorumluların cezalandırılmasını talep etti.
Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Örgütü üyeleri, Avrupa ve Anadolu yakasında  yaptıkları eylemlerde, Bitlis’in Mutki ilçesinde ortaya çıkan toplu mezar ve bölgenin birçok noktasında bulunan toplu mezarlara dikkat çekti.  Avrupa yakasında Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen EMEP üyeleri, basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı. “114 toplu mezar - 1469 ceset artık yeter Kürt sorununda demokratik çözüm” ve “Toplu mezarlar açılsın, sorumluları yargılansın” pankartlarını açan EMEP üyeleri, “Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği” ve “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganlarını attı.
GERÇEKLER ORTADA
10 dakika oturma eyleminin ardından konuşan EMEP İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek, Jandarma Genel Komutanlığında yapılan açıklamada, çatışmalarda hayatını kaybeden PKK’lilerin topluca gömüldüğünün itiraf edildiğine dikkat çekti. İHD’nin açıkladığı,  toplu mezar sayısının Türkiye’deki korkunç gerçeği gözler önüne serdiğini belirten Gerçek, Mutki’deki toplu mezarın konuşulduğu bir dönemde Dersim’deki toplu mezarları da hatırlattı. “Bir ülkede toplu mezar yöntemine neden başvurulur” diye soran Gerçek,  “AKP ve son 30 sene içinde bölgede görev yapan idari ve askeri bürokrasi yetkililere soruyoruz: Cenazelerin sıcağı sıcağına ailelere verilmemesinin nedeni, üzerlerindeki işkence izlerinin ve sivil katliamların gizlenmek istenmesi midir” diye konuştu. Türkiye’nin imzaladığı uluslararası sözleşmeler ve iç yasaları ihlal ettiğini söyleyen Gerçek, “Son olarak mezarlarla ilgili gizlilik kararları verilmesi, gerçeğe ulaşma çabalarının da önüne geçmiştir”dedi. Başbakanın sadece her gelişmeye laf yetiştirdiğini belirten Gerçek, “Hükümet, ana muhalefet ve yavru muhalefet üçlüsü dilsiz ve yüreksiz tutumunu sürdürüyor” şeklinde ifade etti. Gerçek, karanlıkların aydınlatılması için bütün emek ve demokrasi güçlerini, halk güçlerini birleşmeye ve mücadele etmeye çağırdı.
BDP’DEN DESTEK
Anadolu yakasında ise İstasyon Caddesi’nde bir araya gelen EMEP üyeleri sloganlarla, Kartal Meydanı’na yürüdü. BDP Kartal İlçe Örgütü üyelerinin de katıldığı eylemde, Mutki’de,toplu mezara gömen, OSTİM, Afşin,Antalya’da, toplu işçi katliamına neden olan sermaye düzenidir” pankartı açtılar. “Katiller belli yargılansın”, “Katilerden hesabı halk soracak” sloganlarının atıldığı eylemde söz alan BDP Kartal İlçe Eş  Başkanı Süleyman Özcan, geçen hafta Mecliste kayıplar için kurulan alt  komisyonun gerçekleri araştırmayacağına dikkat çekti. Özcan, toplu mezarlar konusunda tüm kamuoyunun duyarlı olması gerektiğini dile getirdi.
ZİHNİYET AYNI
Emek Partisi İstanbul İl Yöneticisi Cemal Çoban ise Kürt illerinde kazılan her yerde insan kemikleri çıktığına dikkat çekti. Toplu mezarlar konusunda AKP’nin samimiyetsizliğine dikkat çeken Çoban, partilerinin gerçekler ortaya çıkana kadar mücadeleyi sürdürmekte kararlı olduğunu dile getirdi.
Son günlerde yaşanan iş cinayetlerine de değinen Çoban, toplu mezarların sorumlularının, onları koruyanların, işçileri öldüren zihniyetle aynı olduğuna dikkat çekti.  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bu bakanın eşi benzeri yok!

SONRAKİ HABER

15 Şubat protestoları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...