09 Haziran 2008 00:00

Zap’a hava operasyonu

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarının dün akşam PKK’nin Kuzey Irak’taki Zap kampını vurduğu bildirildi

Paylaş

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarının dün akşam PKK’nin Kuzey Irak’taki Zap kampını vurduğu bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı’nda yapılan açıklamada, “Irak’ın kuzeyinde Zap bölgesinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait bir hedef, Türk Hava Kuvvetleri savaş uçaklarınca, 07 Haziran 2008 gecesi saat 22.30’da icra edilen hava harekatı ile etkili olarak vurulmuştur” denildi.
Hazro’da operasyon
Öte yandan Diyarbakır’ın Hazro ilçesi kırsalında, korucuların da katılımıyla başlatıldığı belirtilen operasyonun devam ettiği bildirildi.Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Hazro ilçesine bağlı Çiftlibahçe (Xelxe), Dolana (Zenge) ve Çavul (Lıjoke) köyleri kırsal alanında 3 günden bu yana başlattığı operasyonun sürdüğü bildirildi. Operasyona korucuların da katıldığı bildirilirken, askerlerin özellikle gündüzleri tepe noktalarda akşamları ise köylerin çevresinde konumlandığı belirtildi.
Iğdır’da operasyondan dönen askeri aracın devrilmesi sonucu 5 asker yaralandı. Alınan bilgiye göre Aralık ilçesinde operasyondan dönen askeri araç, Dilucu sınır kapısına 5 kilometre kala virajı alamayarak şarampole devrildi. Kazada yaralanan 2 asker Iğdır Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 3 asker ise 5. Hudut Alay Komutanlığı 2. Hudut Taburu Reviri’nde ayakta tedavi edildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Görevden alınan sendikacıya destek

SONRAKİ HABER

KONUM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...