10 Haziran 2008 00:00

Görevden alınan sendikacıya destek

Diyarbakır Eğitim Sen, DTP’yi ziyaret ettiği için görevden alınan Güngör için oturma eylemi yaptı

Paylaş

Eğitim Sen üyeleri, DTP’yi ziyaret ettiği gerekçesiyle görevden alınan Eğitim Sen Diyarbakır eski şube sekreteri Hasan Güngör’’ün görevden alınmasına ilişkin AZC Plaza önünde açıklama yaparak, oturma eylemi gerçekleştirdiler.
Açıklamaya Eğitim Sen üyeleri , KESK’e bağlı kimi sendikalar, İHD, EMEP ve Pir Sultan Abdal Derneği yöneticileri katıldı. “Siyaset yapma hakkımızı istiyoruz,” “Öğretmenler barış istiyor” yazılı dövizler taşıyan sendika üyeleri, “Yılmadık direneceğiz”, “Hepimiz birer Hasan Güngör’üz”, “Direne direne kazanacağız”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarını attı.
Siyaset hakkı
Eğitim Sen Diyarbakır Şube Sekreteri Yıldırım Aslan Bölge’de 1990’lı yıllarda uygulanan faili meçhul cinayetlerle, sürgünler, gözaltılar ve işten atmalarla, baskı ve soruşturmalarla eğitim emekçilerinin sindirilmeye çalışıldığını hatırlatarak,”Hasan Güngör arkadaşımızın görevden alınmasını ve memuriyet hakkının elinden alınmasını bu sürecin tekrar başlatılması olarak değerlendiriyoruz” dedi. Hükümetin, Hasan Güngör’ün görevden alınması ve memurluk hakkının elinden alınmasıyla, anti demokratik yanlarını gösterdiğini belirten Aslan, “Eğitim Sen demokratik kitle örgütü olarak toplumsal gelişmelerden bağımsız hareket edemez. Yöneticimiz Hasan Güngör de sendikal kimliği ile değişik eylem ve etkinliklere katılım göstermiştir. Bundan daha doğal bir yaklaşım olamaz. 21.yüzyılda kamu çalışanlarının halen bu tür yasalarla yargılanması utanç vericidir”diye konuştu.
Oturma eylemi
İHD ve Pir Sultan Abdal Derneği yöneticileri ile EMEP İl Başkanı İlhan İlbay da kısa birer konuşma yaparak Hasan Güngör’ün görevden alınmasını eleştirdi. Açıklamadan sonra Güngör’ün görevden alınmasını kınamak amacıyla oturma eylemi yapıldı.(Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kürtler anadilleri için alana çıkıyor

SONRAKİ HABER

Zap’a hava operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...