11 Haziran 2008 00:00

‘Sayın Öcalan’ a 4 ay ceza

Muş Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAD-DER) Başkanı Mehmet Ali Karagüzel, yaptığı konuşmada ‘Sayın Öcalan’ ibaresini kullandığı için 4 ay hapis cezasına çarptırıldı

Paylaş

Muş Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAD-DER) Başkanı Mehmet Ali Karagüzel, yaptığı konuşmada ‘Sayın Öcalan’ ibaresini kullandığı için 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Yaptığı basın açıklaması sırasında ‘Sayın Öcalan’ dediği için hakkında Muş Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açılan TUHAD-DER Başkanı Mehmet Ali Karagüzel’in yargılanmasına devam edildi. Muş Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmada, Karagüzel’e 4 ay hapis cezası verilirken, 2 bin YTL de para cezası kesildi. Karara ihtiraz edeceğini belirten Karagüzel, “Bana, yaptığım konuşmada 3.5 milyon kişinin siyasi irade olarak gördüğü Öcalan’a ‘Sayın’ diye hitap ettiğim için dava açıldı. Ben zaten ifademde de bunun suç olmadığını ve ‘Sayın’ kelimesini kullandığımı ifade ettim. Bu kararla ilgili ihtiraz başvurusunda bulunacağım” dedi. (Muş/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Bismil’e film geldi...

SONRAKİ HABER

‘Kürtçeye sahip çık’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...