11 Haziran 2008 00:00

Arjantin’de grev bitti, anlaşma yok

Arjantin’de üç aydan bu yana hükümetle vergi artışı nedeniyle uzlaşamayan çiftçi örgütlerinin temsilcileri, düzenledikleri ortak basın toplantısında üçüncü büyük grevi de sona erdirdiklerini ancak hükümetten istedikleri yanıtı bir türlü alamadıklarını açıkladı.

Paylaş

Arjantin’de üç aydan bu yana hükümetle vergi artışı nedeniyle uzlaşamayan çiftçi örgütlerinin temsilcileri, düzenledikleri ortak basın toplantısında üçüncü büyük grevi de sona erdirdiklerini ancak hükümetten istedikleri yanıtı bir türlü alamadıklarını açıkladı. Çiftçi örgütlerinin hükümetle masaya oturmak amacıyla Arjantin Ombudsmanı Ernesto Mondino’ya başvurdukları bildirildi. Mondino, geçtiğimiz hafta taraflara uzlaşma çağrısında bulunmuş ve gerekirse yapılan müzakerelere gözlemci olarak katılabileceğini kamuoyuna açıklamıştı.
Arjantin devlet başkanı Cristina Fernandez de Kirchner ise, yapılan vergi düzenlemesinin Arjantin ekonomisinin gelişimi ve yoksullukla mücadele için hayati önemde olması nedeniyle geri çekilemeyeceğini belirtirken, “hastanelerimizin, kırsal alandaki okullarımızın ve yollarımızın tamir edilebilmesi için kamuya kaynak aktarma yükümlülüğümüz var. Tek isteğimiz yoksullukla mücadele, Arjantin’de aç çocuğun kalmaması ve daha iyi sağlık kurumları. Bunları gerçekleştirmek için herkes kendine düşen sorumlulukları yerine getirmek zorunda” dedi.
Çiftçi temsilcilerinden Eduardo Buzzi ise, hükümetin uygulamaya koyduğu vergi oranını büyük çiftçiler ve tarım şirketleri tarafından ödenebileceğini ancak küçük çiftçilerin bu ödemeleri yapamayarak yok olacağını savunarak, vergi düzenlemesinin makul şartlara çekilmesine yönelik müzakerelerin yeniden başlamasını istedi. Buzzi, müzakerelerin yeniden başlamamasının tekrar greve gitmeleri anlamına geleceğini de sözlerine ekledi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

100 YTL için değil geleceğimiz için grevdeyiz

SONRAKİ HABER

Küba Beşlisi için eylem çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...