12 Haziran 2008 00:00

Sağlık emekçileri uyardı

İstanbul ve İzmir’de sağlık emekçileri, dün talepleri için hastane bahçelerinde bir araya geldiler.

Paylaş

İstanbul ve İzmir’de sağlık emekçileri, dün talepleri için hastane bahçelerinde bir araya geldiler. Haseki Hastanesi’nde yemeklerin ücretli olmasına tepki gösteren sağlık emekçileri, Eşrefpaşa Hastanesi’nde ise çalışanlar arasıdaki ayrımcılığın kaldırılmasını istediler.
Haseki’de öğle yemeği saatinde hastane bahçesinde bir araya gelen sağlık emekçileri, yemeklerinin ücretli olduğunu belirterek Maliye Bakanlığı’nın genelgesinin, Devlet Memurları Yiyecek ve Yardım Yönetmeliği’ne de aykırı olduğunu söylediler. SES Aksaray Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Fidanboy, enflasyon oranının yüzde 10’a yaklaşmasına rağmen, yüzde 4 zam aldıkları için maaşlarının eridiğini söyledi. Elektrikten suya, ulaşımdan doğal gaza kadar, her şeye zam yağdığını belirten Fidanboy, “Başta sağlık olmak üzere kamu hizmetleri paralı hale getirilerek, emekçiler yoksullaştırılıyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de işyerlerinde çalışırken yediğimiz yemeğin parasını ödememiz isteniyor” şeklinde konuştu.
İzmir Eşrefpaşa Hastanesi’nde ise hastane kantini önünde buluşan sağlık emekçileri, yakalarına “Bu işyerinde ayrımcılık vardır” kokartları takarak hastanenin idari kısmına yürüdüler. Açıklamada konuşan Tüm-Bel Sen 1 No’lu Şube İdari Sekreteri Hakan Öztürk, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Eşrefpaşa Hastanesi’nde yaklaşık 15 yıldır sağlık çalışanlarına döner sermaye uygulanmamaktadır. Bundan dolayı da hastane çalışanları arasında ücret adaletsizliği her geçen gün büyümektedir” dedi. Eşrefpaşa Hastanesi yönetiminin yanlış uygulamaları nedeniyle iş barışının bozulduğunu kaydeden Öztürk, ayrımcılığın giderilmesini istedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜKLER

SONRAKİ HABER

ODTÜ Gökçek’i tekzip etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...