14 Haziran 2008 00:00

Batıkent’te el emeği göz nuru eşyalar sergileniyor

Batıkentli kadınların bir araya gelerek el emeği göz nuruyla yaptıkları çalışmalar, Eğitim Sen Batıkent Kültür Evi’nde sergileniyor.

Paylaş

Batıkentli kadınların bir araya gelerek el emeği göz nuruyla yaptıkları çalışmalar, Eğitim Sen Batıkent Kültür Evi’nde sergileniyor. Birbirinden güzel boyamaların, işlemelerin, hediyelik eşyaların cüzi fiyatlara satıldığı sergi bu akşama kadar devam edecek.
Yaklaşık iki yıl önce Melek Özhamarat’ın hocalığını yaptığı kursta bir araya gelen kadınlar, bu yıl ikinci sergilerini açtılar. İlk önce birkaç kişiyle çalışmalara başladıklarını anlatan Melek Özhamarat, giderek sayılarının arttığını ve daha çeşitli eserler ortaya çıkardıklarını söyledi. Çalışmalarında ve sergi için yer konusunda yardımcı olan Eğitim Sen yöneticilerine teşekkür eden Özhamarat, bu çalışmalarla kadınların kendilerine olan güvenlerinin arttığını, yeni yeteneklerini keşfettiklerini, üretmeyi, paylaşmayı ve dayanışmayı yaşadıklarını anlattı.
‘Güzel eserler’
Açılışta söz alan Eğitim Sen Yöneticisi Olgun Eroğlu da kadınların böyle güzel eserler yaptıklarını görünce çok beğendiklerini ve mutlu olduklarını, Eğitim Sen olarak ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.
Çalışmalara başından beri katılan Saliha Benli ise ilk ve orta okulda resimlerini arkadaşlarına çizdirdiğini, böyle bir yeteneğinin olduğunu bilmediğini söyledi. Aynı zamanda Ankara’nın tek kadın marangozu olan Saliha Benli, kursta yaptıkları eşyaları satmak istediklerini, fakat değerini bulması ve aracıya gitmemesi için Denizli’deki halı dokuyan kadınların yaptığı gibi kadınlar arasında el emeği üzerine kooperatifleşmeyi düşündüklerini ifade etti.
Müberra Beko da dönem dönem Ankara’da kaldığını, bu yüzden çalışmalara sürekli katılamadığını anlattı. Melek Özhamarat ile kendisinin eşlerinin sendikacı olduğunu söyleyen Beko, örgütlenmeyi onlardan ve sokaktan aldıklarını ve buraya taşıdıklarını da anlatarak, etrafındaki kadınları da buraya özendirdiğini kaydetti.
Ahmet Baş ise bu kursun gönüllülerinden ve kurstaki tek erkek. Kursla, geçen yılki sergiyle tanıştığını söyleyen Baş, altı ay önce kursa katıldığını, bundan kendisinin de kadın arkadaşların da çok memnun olduğunu dile getirdi. Eşinin BELMEK kursuna gittiğini, kendisinin de gitmek istediğini ancak oradaki kadınların kabul etmediğini anlatan Baş, buna kültür farkının neden olduğunu ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)
Taner Tekçam / Gizem Örnek
ÖNCEKİ HABER

Maçı karikatür kazandırmış!

SONRAKİ HABER

‘Sınavlarla toplumun psikolojisi bozuluyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...