14 Haziran 2008 00:00

Maçı karikatür kazandırmış!

Dönerli karikatürün sırrı çözüldü. ‘Bizim için ne yazdılar’ diye diye maç kazanmışlar!

Paylaş

Euro 2008 şampiyonasında medyada en çok tartışma yaratan gazete haberlerinden biri olan Blick’teki dönerli karikatürün, maçın kazanılmasında motivasyon için kullanıldığı öne sürüldü.
A Milli Takım Euro 2008 Avrupa Şampiyonasındaki ikinci maçında şampiyonanın ev sahibi İsviçre’yi pek de iyi sayılamayacak bir oyunun ardından 2-1 mağlup etmeyi başardı. Turnuvadaki ilk 3 puanını alan A Milli Takım böylece çeyrek final şansını da yarın oynayacağı Çek Cumhuriyeti karşılaşmasına bıraktı. Maçın ardından daha birkaç öncesine kadar Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’i yerden yere vuran medya galibiyetin ardından ‘İmparator Fatih Terim’ tezahüratlarıyla yeri göğü inletti.
Kimi yazarlar galibiyeti ikinci yarıda yağmurun durmasına, kimi yorumcular da Fatih Terim’in ikinci yarıdaki oyuncu değişikliklerine bağlarken Yeni Şafak gazetesi ise galibiyetin sırrını dünkü sayısında açıkladı! Galibiyetin İsviçre’de yayınlanan Blick gazetesi sayesinde gerçekleştiğini yazan Yeni Şafak gazetesi, maçtan önce bir karikatür yayınlayan Blick gazetesi için de oldukça sert bir üslup kullandı. İddiaya göre, önceki günkü sayısında Fatih Terim’i döner, İsviçre’nin Türk asıllı futbolcusu Hakan Yakın’ı da onu kesen dönerci olarak karikatürize eden Blick gazetesi galibiyetin baş mimarı oldu.
Gazetenin haberine göre “Maç öncesi soyunma odasında motivasyon toplantısını yapan Fatih Hoca, eline Blick gazetesini aldı, kapaktaki karikatürü gösterdi. Sonra ‘Bu karikatüre iyi bakın. Biz dönerciyiz, ince ince keseriz. Sizden bunu göstermenizi istiyorum” dedi. Gazetenin karşılaşma öncesi Fatih Terim’in sözlerini bu denli açık nasıl duyabildiği de merak konusu olurken haberin devamında “Hadi Aslanlarım, çıkın ve bu maçı alın. Karikatürü unutmayın. Türkiye için oynayın’ diye gür bir sesle bağırdı. Maç bittiğinde aynı koridorlarda zafer çığlıkları atılıyordu” ifadeleri yer aldı. Görünen o ki Milli Takım ve Fatih Terim Blick gazetesine çok şey borçlu. Demek ki o karikatür yayınlanmasa Milli Takım İsviçre karşısında aynen 2006 Dünya Kupası elemelerinde olduğu gibi hüsranla ayrılacak ve medya da günler geçmesine rağmen bir karikatür vakasını bu denli uzatamayacaktı. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Ayıp kimin ayıbı?

SONRAKİ HABER

Batıkent’te el emeği göz nuru eşyalar sergileniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa