14 Haziran 2008 00:00

Selim Sadak’a 10 ay hapis cezası

DEP eski Milletvekili Selim Sadak, yaşamını yitiren bir HPG gerillasının cenazesinde “Gençlerin özgürlük sorunu var” dediği için 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Paylaş

DEP eski Milletvekili Selim Sadak, yaşamını yitiren bir HPG gerillasının cenazesinde “Gençlerin özgürlük sorunu var” dediği için 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Selim Sadak hakkında “yasadışı örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın karar duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görüldü. Sadak’ın katılmadığı duruşmada, avukatı Tahir Elçi hazır bulundu. Savcı, Sadak’ın, HPG’li Müjde Nas için açılan taziye evindeki konuşmasıyla “örgüt propagandası yapmak” iddiasına dayalı hazırladığı iddianamesini tekrarladı. Av. Elçi ise müvekkilinin ‘yasadışı örgüt propagandası’ yapmadığını belirterek, beraat istedi. Mahkeme TCK’nın 61. madde uyarınca, 1 yıl hapis cezası verdi. Sadak’ın olumlu tutum ve davranışları lehine kabul edilerek, ceza 10 ay hapis cezasına indirildi.
Kapatılan DEP’in eski Milletvekili Selim Sadak, 5 Mayıs 2007 tarihinde HPG’li Müjde Nas için Şırnak’ın İdil ilçesi Yarbaşı köyünde açılan taziye evini ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, “Gençlerin cahil ve aç oldukları için dağlara çıktığını söylerler. Ancak bu doğru değildir. Rojda, Avrupa’da eğitim almış ve açlık sorunu olmadığı halde Avrupa’dan katılmıştır. Rojda’nın sadece özgürlük sorunu vardır” demişti. (HABER MERKEZİ)


ÖNCEKİ HABER

‘Çevreciler bölgedeki yangınlara ilgi göstersin’

SONRAKİ HABER

Dicle’de rektörlük seçimine ‘sandıklı’ tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...