14 Haziran 2008 00:00

Baykal: Seçimin bedeli ağır olur

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Seçim Başbakan’ın kişisel korunma ihtiyacı nedeniyle gündeme geldi, bunun Türkiye’ye bedeli ağır olur” dedi.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Seçim Başbakan’ın kişisel korunma ihtiyacı nedeniyle gündeme geldi, bunun Türkiye’ye bedeli ağır olur” dedi.
CNN Türk’e konuşan Baykal, “Tüm AKP milletvekilleri isterse seçime gideriz” dedi. “AKP’nin klonlanması ihtiyacı Türkiye’nin ihtiyacı değildir” diyen Baykal, erken seçimin Başbakan Erdoğan’ın kişisel korunma ihtiyacı nedeniyle gündeme geldiğini söyledi; “Seçimin bedeli ağır olur. Bir seçime gidilirse bu çoğunluğun tekrar oraya gelmesi de mümkün değil” uyarısında bulundu. Baykal, “Seçimin arkasında ne olduğunu ortaya koymak görevimdir” dedi. Partisinin seçim konusundaki tavrını da ortaya koyan Baykal, “AKP’nin tümü biz seçime gitmek istiyoruz derse sorun yok. Biz kampanyamızı başlattık” diye konuştu.
‘Sanık psikolojisi’
Baykal, Cumhurbaşkanı Gül’ün Hırvatistan’da yaptığı açıklamaya ilişkin, “Bu bir savunma değerlendirmesidir. 14 Mart bir başlangıç mı, sonuç mu? Siz 14 Mart öncesinde yapılan yanlışlıkları, Türkiye’yi bu noktaya taşıyan olumsuzluklar olarak tespit edemezseniz, onları doğal, haklı, meşru sayıyor gibi sadece davanın açılmış olmasını Türkiye’yi karıştıran bir eylem gibi algılarsanız, sanık psikolojisinin ötesine geçememişsiniz demektir” değerlendirmesinde bulundu.
AKP yönetiminin dahi, bugün “yanlışların başlangıcında Cumhurbaşkanlığı seçiminin yattığını söylediğini” ifade eden Baykal, “Orada, bir taraf var artık. Türkiye’yi buraya getiren talihsiz gelişmelerin sorumluluğunu şu anda dahi işgal etmekten geri kalmayan bir Cumhurbaşkanlığı modeliyle karşı karşıyayız” dedi.
‘Yeterince AKP var’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, kapatma olasılığına karşı “yeni bir parti kurulması, AKP’nin klonlanması” önerisinde bulunduğuna dikkat çekilmesi üzerine ise Baykal, “AKP’nin klonlanmasına yönelik bir ihtiyaç olduğu kanısında değilim. Parlamento’da yeterince AKP var. Partiler kurulur, kapanır, klonlanır; o mühim değil ama cumhuriyet, demokrasi, rejim bir kere elden giderse onu bir daha bulmak mümkün değil” yorumunu yaptı.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Danıştay Başkanı Mustafa Birden’e göreve seçilmesi nedeniyle kutlama ziyaretinde bulunduğunu belirterek, “Ne Danıştay Başkanını ziyarete giderken Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının da görüşmeye gideceğinden haberim vardı, ne de orada bir karşılaşma söz konusu oldu” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Bağış’dan Baykal’a sert eleştiri

SONRAKİ HABER

Ölümleri işçi durduracak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...