15 Haziran 2008 00:00

Yüksekova’da onlarca kişi gözaltında


Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde polis lojmanlarına düzenlenen roketli saldırının ardından ilçede polis baskısı arttı. İlçede onlarca kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Yüksekova’da polis lojmanlarına düzenlenen ve 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan roketli saldırının ardından Güngör Mahallesi polis tarafından ablukaya alındı. Mahalleyi ablukaya alan polislerin, çok sayıda kişiyi demir çubuklarla döverek gözaltına aldığı öne sürüldü. Polislerin, Yüksekova Devlet Hastanesi’ne gelerek hasta ve yakınlarına, “Vatan hainleri burayı terk etsin” dediği belirtildi. Saldırının meydana geldiği lojmanlara yakın birçok eve de baskın düzenleyen polislerin, evlerin kapısını kırdığı da iddia edildi. Saldırının ardından ilçede onlarca kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Sınırda hareketlilik
Öte yandan Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nden, 25 araçlık askeri konvoy Şemdinli'ye doğru hareket etti. Önceki gün başlayan kara ve hava hareketliliği sürüyor. Sabah saatlerinde Yüksekova'dan Şemdinli'ye hareket eden konvoyun Federal Kürdistan Bölgesi'nin sıfır noktasında bulunan Derecik Beldesi (Rubarok), Samanlı, Ortaklar (Aylava), Yeşilova ve Aktütün (Bézelé) köylerinin kırsal kesimlerine gittiği öğrenildi.(Hakkari/DİHA)

Evrensel'i Takip Et