15 Haziran 2008 00:00

Ehmedê Xanî Festivali başlıyor

Bu yıl 7. Düzenlenecek olan Doğubayazıt Ehmedê Xanî Kültür Sanat ve Turizm Festivali 27, 28 ,29 Haziran tarhilerinde gerçekleşeceği duyuruldu.

Paylaş

Bu yıl 7. Düzenlenecek olan Doğubayazıt Ehmedê Xanî Kültür Sanat ve Turizm Festivali 27, 28 ,29 Haziran tarhilerinde gerçekleşeceği duyuruldu. Festivalin ilk günü berber ve kuaförlerin yarışması, at yarışması, halk dansları yarışmasıyla birlikte gazeteci Cevdet Baycan’ın öncülüğünde İshak Paşa Sarayı, Ehmedê Xanî Turbesi, Nuh Peygamber Gemisi, Meteo Çukuru ve Buz Mağaraları dolaşılacak. Festival kapsamında 4 ayrı panel gerçekleşecek. Panellerden ilki “Kürtlerin özgürlük hareketinde bir nefer: Orhan Doğan” ismiyle gerçekleşecek. Gazeteci Ragıp Zarakolu’nun moderatörlüğünü yapacağı panele konuşmacı olarak eski DEP milletvekilleri Hatip Dicle ile Selim Sadak katılacak.
Aram Dikran da festivalde
Festival kapsamında ayrıca dengbêjler divanı, tiyatro oyunları, şiir dinletisi ile bir dizi konserler düzenlenecek. Festivalin konserler bölümünde Rojda, Meral Tekzî, Farqîn, Botan Mem û Zin Kültür Merkezi Çocuk Korosu, Ehmedê Xanî Kültür Evi Müzik Grubu, Demhat, Koma Hemdem, Şahê Bedo, Sînan Ozbay, Ozan Axîn sahne alacak. İlk kez Diyarbakır Kültür Sanat Festivalinde sevenleriyle buluşan ünlü sanatçı Aram Dîkran bu sefer Ehmedê Xanî diyarından “Bilbilo”yu, “Ey Dîlberê”yî dillendirecek.(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Kuraklık çobanların da kabusu oldu

SONRAKİ HABER

Yüksekova’da onlarca kişi gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa