17 Haziran 2008 00:00

Okullar kapandı sorunlar bitmedi

2007-2008 eğitim yılını değerlendiren Eğitim Sen Karabük Şube Başkanı Servet Odacı, okulların kapandığını ancak eğitimcilerin sorunlarının giderek arttığını söyledi.

Paylaş

2007-2008 eğitim yılını değerlendiren Eğitim Sen Karabük Şube Başkanı Servet Odacı, okulların kapandığını ancak eğitimcilerin sorunlarının giderek arttığını söyledi.
Eğitim emekçilerinin sorunlarına çözüm bulunmasını isteyen Odacı, kamuoyuna yaptığı yazılı açıklamada eğitim emekçilerinin yaşadığı sorunlardan söz etti. “Bir eğitim yılını daha geride bıraktık. Eğitim emekçilerinin çalışma koşulları giderek kötüleşiyor. Kazanılmış haklarımız ellerimizden alınıyor” diyen Odacı, antidemokratik uygulamaların, baskıların ve hukuksuzluğun bu eğitim öğretim yılına da damgasını vurduğunu belirtti. Eğitimde maliyetin faturasının her geçen yıl velilere daha çok yüklendiğini dile getiren Odacı, velilerin yaptığı harcama oranlarının diğer ülkelerden çok yüksek olduğuna dikkat çekti.
OKS ve ÖSS kaldırılmalı
Eğitim sisteminin yaşadığı sıkıntıların yeni ortaya çıkmadığına değinen Odacı, sorunların yıllardır sürdürülen bilinçli, piyasacı politikaların ürünü olarak ortaya çıktığını anlattı. Uygulanan OKS ve ÖSS sınavlarını eleştiren Odacı sözlerine şu şekilde devam etti: “İlköğretimden itibaren eğitim sisteminin sınavlara endeksli olması, çocuk ve gençlerimizin psikolojisini bozuyor. Bin bir zorlukla üniversiteyi bitiren yüz binlerce genç işsizlik sorunuyla boğuşuyor.”
OKS ve ÖSS sınavlarının kaldırılmasını talep eden Odacı, eğitimin kişinin yetenek ve ilgi alanlarına göre düzenlenmesi gerektiğini belirterek eşit ve parasız bir şekilde faydalanmayı sağlayıp, kamusal bir hak olarak yeniden yapılandırılması gerektiğini belirtti. (Karabük/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Pedallar, kanser için döndü

SONRAKİ HABER

Bedeli yine işçi ödüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa