17 Haziran 2008 00:00

Gecekonduculardan Gökçek’e şenlikli yanıt

Yıkımlara karşı direnen Dikmen Vadisi halkı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “Okullar kapanınca yıkımlara başlayacağız” sözlerine düzenledikleri şenlikle yanıt verdiler.

Paylaş

Yıkımlara karşı direnen Dikmen Vadisi halkı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “Okullar kapanınca yıkımlara başlayacağız” sözlerine düzenledikleri şenlikle yanıt verdiler. Şenlikte Melih Gökçek’e “Bu sorunu çöz, yoksa Vadi halkı seni çözecek” mesajı verildi.
Yıkımlara karşı üç yıldır direnen Dikmen Vadisi halkı, önceki gün Dikmen Vadisi Halkı Barınma Hakkı Bürosu önünde düzenledikleri “Melih Gökçek’in Tüccar Belediyeciliği’ne karşı Vadi’de Şenlik Var!” adlı etkinlikle Gökçek’in tehditlerine karşı dayanışma ve birlik içinde olduklarını bir kez daha gösterdiler. Şenlik alanı “Emeğimizle kurduğumuz mahallemizi rantçılara kaptırmayacağız”, “Emeği, onuru, geleceği için mücadele veren, bu kenti ve ülkeyi rantçılardan daha çok seven Dikmen Vadisi’ne hoşgeldiniz” pankartlarıyla süslenirken “Barınma hakkımız, söke söke alırız” sloganı atıldı. Ankara Tabip Odası Halk Sağlığı Komisyonu üyeleri ve Devrimci 78’liler Federasyonu temsilcilerinin destek verdiği şenlikte kadınlar, dayanışma için hazırladıkları el işi ürünlerini sergilediler.
Dikmen Vadisi halkı adına konuşan Tarık Çalışkan, Gökçek’in tehdit ve şantajlarına bugüne kadar boyun eğmediklerini, bundan sonra da eğmeyeceklerini söyledi. Melih Gökçek’e “Sakın buraya gelme, gelirsen Vadi’den çıkamazsın” diye seslenen Çalışkan, barınma ve yaşam hakkının insanlarının en doğal hakları olduğunu, bu hakkı elinden alınmasına karşı mücadeleye devam edeceklerini bildirdi. Çalışkan, “Ya bu sorun masada çözüceksin, ya da Vadi halkı seni çözecek Melih Gökçek” dedi.
Vadi halkının hukuk danışmanı Ender Büyükçulha ise yerel seçimlerin yaklaştığını hatırlatarak, yerel seçimlerde rantçı belediyecilik anlayışıyla hesaplaşılacağını kaydetti.
Mahallenin çocuklarından oluşan Barınma Hakkı Çocuk Korosu, söylediği şarkı, türkülerle mahalleliye keyifli anlar yaşattı. Koronun hazırladığı “Çarşıya vardım, evimi aradım/ Yıkılacak dediler, şaşırdım/ Gideyim gideyim nerelere gideyim/ Halkın hakları var ben de gideyim” sözlü parça beğeni topladı. Daha sonra Grup Günyüzü, Gökhan Kılınç ve Cankat Erdoğan’ın parçalarıyla halaylar çekildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Görünen suya kılavuz istemez

SONRAKİ HABER

AKP yerel gazetelere el attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...