17 Haziran 2008 00:00

TBB yargı reformunu tartışacak

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan “Yargı Reformu Strateji Taslağı”nı üç gün sürecek bir sempozyum ile ele alacak.

Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan “Yargı Reformu Strateji Taslağı”nı üç gün sürecek bir sempozyum ile ele alacak. “Adalet Bakanlığı Yargı Reformu Stratejisi Belgesi Gölgesinde Yargı Reformu” başlıklı sempozyum 18-19 ve 20 Haziran günlerinde Ankara Dedeman Otel’de gerçekleştirilecek. Sempozyumun ilk gününde, “Genel Olarak Ceza Yargılaması”, “Adli Yargı- Hakim Savcı Birlikteliği”, “İdari Yargı”, “İdare Mahkemeleri ve Danıştay”, “Anayasa Yargısı”, “Yüce Divan”, “Parti Kapatma Davaları” ve “Hukuk Yargılamaları” tartışılacak.
Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan “Yargı Reformu Stratejisi Tasarısı” ise sempozyumun ikinci gününde ele alınacak. Bu bölümde tartışılacak konular arasında “Avrupa Birliği’ne Üyelik Sürecinde Türk Yargısı”, “Yargı Bağımsızlığı”, “Adalet Bakanlığı”, “Yüksek Yargı Organlarının Oluşumu”, “Yargı Bağımsızlığı” ve “Hakimlerin Tarafsızlığı” konuları yer alıyor.
Sempozyumun üçüncü gününde ise, “Yargı Örgütü”, “Adli Tıp”, “Adli Kolluk”, “Avukatlar, Barolar ve Türkiye Barolar Birliği”, “Örgütlenme ve Adalet Bakanlığı İle ilişkiler” tartışılacak. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Çiçek: Zararın hesabı mümkün değil

SONRAKİ HABER

Talat, Hörster ile görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...