18 Haziran 2008 00:00

İstanbul-Erbil tarifeli uçak seferleri başlıyor

Irak Kürt Federe Bölgesi’ne daha önce tarifesiz (charter) yapılan uçak seferleri düzenli hale geliyor.

Paylaş

Irak Kürt Federe Bölgesi’ne daha önce tarifesiz (charter) yapılan uçak seferleri düzenli hale geliyor.
İstanbul’dan Kürt Federe Bölgesi’ne “güvenlik” gerekçesiyle bugüne kadar tarifesiz (charter) yapılan uçak seferleri düzenli hale getirildi. Özel bir havayolu şirketi 29 Haziran’da İstanbul-Erbil tarifeli uçuşlarına başlıyor. İlk etapta haftada 5 gün yapılacak seferler, daha sonra 6’ya çıkarılacak. Uçuşların yeri de artık değişiyor. Daha önce Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yapılan uçuşlar, bundan böyle Atatürk Havalimanı’ndan gerçekleştirilecek. Seferler her hafta pazartesi, salı, çarşamba, perşembe ve pazar gerçekleşecek.
Erbil seferlerinde sadece havalimanı değil uçaklar da değişiyor. Geçmişte MD tipi eski uçaklarla seyahat eden Erbil yolcuları, artık 2 yaş ortalamasına sahip yeni uçaklara binecek. Havayolu şirketi, 2 yaş ortalamasına sahip CRJ 900 ve Airbus 319 tipi uçaklarla yapılacak uçuşlarda ayda yaklaşık 3 bin yolcu taşımayı planlıyor. Yolcular, tarifeli uçuş biletlerini internetten ya da telefonla alma imkanına kavuşurken, İstanbul’dan da yurtiçi ve yurtdışı bağlantılı transferden yararlanabilecek. Şirket, 2007 yılından bu yana tarifeli sefer yapabilmek için prosedürlerin tamamlanmasını bekliyordu.
Büyük rağbet var
2.5 saat süren İstanbul-Erbil uçuşları, havayolu şirketlerine haftada yaklaşık 150 bin dolar kazandırıyor. Sıcak yemek verilmeyen uçuşların kârlı olması nedeniyle, özellikle charter firmaları uçuş düzenlemeyi sürdürüyor. Charter şirketlerin büyük rağbet gösterdiği İstanbul-Erbil uçuşları, 1995’te Fly Air ile başlamıştı. Dışişleri Bakanlığı’nın izni alınarak başlatılan uçuşlar, ilk olarak 1995 Ağustos’unda İstanbul’dan Süleymaniye’ye gerçekleştirilmişti. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Mardin’de 20 sendikacıya soruşturma

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da keneye karşı önlemler alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...