18 Haziran 2008 00:00

‘Şimdi iyi oynamalıyız’

A Milli Futbol Takımı’nın kaptanı Nihat Kahveci, İspanyol spor gazetesi As’ta yayımlanan röportajında, Çek Cumhuriyeti’ne karşı attığı 2 golle ilgili ‘’Hayatımın en mutlu 3 dakikasıydı’’ dedi.

Paylaş

A Milli Futbol Takımı’nın kaptanı Nihat Kahveci, İspanyol spor gazetesi As’ta yayımlanan röportajında, Çek Cumhuriyeti’ne karşı attığı 2 golle ilgili ‘’Hayatımın en mutlu 3 dakikasıydı’’ dedi.
Çek Cumhuriyeti’ne karşı son dakikalarda gelen galibiyeti “‘inanılmaz” olarak yorumlayan Nihat, ‘’İlk golü atmak maçın kilit anı oldu. Kalecinin konsantrasyonu bozuldu. 0-2’den 3-2 yapmak Avrupa Kupaları’nda sıkça görülen bir olay değil. Bu iki gol, kariyerimin en önemli golleriydi’’ açıklamasında bulundu. ‘’Cech ile konuştun mu’’ sorusuna Nihat, ‘’Hediyesi için teşekkür etmek için mi? Hayır, hayır... Sadece maç sonunda teselli etmek için yanına gittim o kadar’’ cevabını verdi.
Kendini kahraman gibi değil, ancak sorumluluk sahibi biri olarak hissettiğini kaydeden Türk futbolcu, milli takıma güvenilmesi gerektiğini, gençler ve tecrübeli oyunculardan oluşan büyük bir uyuma sahip olduklarını ve daha üst yerlere ulaşabileceklerini söyledi.
Fatih Terim için ‘’Takımın ruhu, hepimizin saygısını alıyor’’ değerlendirmesini yapan Nihat, çeyrek finaldeki Hırvatistan maçı içinse ‘’Gerçekte, iyileştirmemiz gereken çok yanımız var. Kötü oynayarak turu geçtik ve şimdi iyi oynama zamanı geldi. Halkımızın gururu için oynuyoruz’’ yorumunda bulundu.
Arda’ya Arsenal ilgisi
Bu arada İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal’in, Avrupa Şampiyonası’nda iyi bir grafik çizen Arda Turan ile ilgilendiği ileri sürüldü.
Bazı İngiliz internet sitelerinde yer alan haberlerde, Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger’in, Avrupa Şampiyonası’nda boy gösteren oyuncuları incelediği, Arda Turan ile İspanyol David Silva’nın muhtemel transferler arasında bulundukları belirtildi. Haberlerde, Arda’nın İsviçre maçında galibiyeti getiren golü attığı ve Çek Cumhuriyeti karşısında da ilk golü atarak takımı ateşlediği ifade edildi. Arda’nın daha önce de Newcastle United’ın transfer listesinde olduğu hatırlatıldı. (SPOR SERVİSİ)

Gruplarda son gün

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda bugün (C) Grubu’nda üçüncü ve son maçlar oynanacak.
Program şöyle:
21.45 Yunanistan-İspanya
21.45 Rusya-İsveç
(SPOR SERVİSİ)

İtalyan basını:Terim, İtalya’ya dönebilir

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye’nin çeyrek finale yükselmesi, İtalyan spor basınında teknik direktör Fatih Terim’e yeniden büyük ilgi gösterilmesini de beraberinde getirdi. Terim’in, önceki gün düzenlediği basın toplantısına, İtalyan spor gazeteleri geniş yer ayırdı. İtalyan basınındaki haberlerde, Terim’in yeniden İtalya’ya dönme olasılığı üzerinde durulması da dikkati çekti.
La Gazzetta dello Sport’ta “İmkansız diye bir şey yoktur” başlığıyla sunulan haberde, Terim’in, “İtalya’da yeniden Serie A’da çalışmaktan büyük mutluluk duyarım. Oraya gelmek istememin nedeni rövanş isteği değil” dediği belirtildi. Habere göre Terim, İtalya’dan kendisine bir teklif olup olmadığına ilişkin soruya da “Bırakın önce Avrupa Şampiyonası’nı bitireyim, yirmi gün sonra tekrar konuşuruz. Ne olacağını bilemiyorum” diyerek yanıtladı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

F.Bahçe Luis Aragones ile anlaştı iddiası

SONRAKİ HABER

Yılın en uzun günü, yazın ilk festivali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...