19 Haziran 2008 00:00

Sorunlara ilişkin valiye rapor sunuldu

Emek Partisi Ordu İl Örgütü, vali olarak yeni atanan Ali Kaban’ı makamında ziyaret ederek, kentteki sorunlara ilişkin rapor sundu.

Paylaş

Emek Partisi Ordu İl Örgütü, vali olarak yeni atanan Ali Kaban’ı makamında ziyaret ederek, kentteki sorunlara ilişkin rapor sundu. Raporda, liselerin yetersizliği, fındık işçilerinin barınma sorunu ve denizdeki fırtına zamanı sahil şeridindeki yapılar olduğunu ve biran önce önlemlerin alınması gerektiği belirtildi. Rapordaki sorunların çözümü konusunda görüşlerini belirten Vali Kaban, kimi sorunların, özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nden gelen fındık işçilerinin barınma yerlerinin yaşanılabilir bir yer olması konusunda çalışmalarının başlatıldığı belirterek, diğer konuları da takip edeceğini söyledi. Ziyarete İl Başkanı Coşkun Özbucak, Yönetim Kurulu üyesi Salim Ekmekçi ve Erkut Yılmaz katıldı.
Raporda, Güzelordu İlköğretim Okulu’nun yıkılıp yerine otopark, iş hanı, okul biçiminde yeniden yapılma girişimini yanlış olduğu belirtildi. Denizdeki fırtına zamanı sahil şeridindeki yapılar ve arazinin zarar gördüğünün belirtildiği raporda, yapılar yasalsa onların korunmasının da bir zorunluluk olduğunu belirtilerek, dalgakıran yapımı ya da başka önlemlerin bir an önce alınması talep edildi. Raporda, merkez ilçesinde lise sayısının yetersiz olduğu belirtilerek, en az iki adet lise daha gerektiği dile getirildi. Fındık işçilerinin, barınma yerlerinin alt yapısının hazırlanması istenen raporda, mevsimlik fındık işçilerinin Melet Irmağı’nın kıyısında kurdukları çadırlarda barındıklarını ve burada her yıl insanlık dramı yaşandığına dikkat çekildi.
EMEP tarafından valiye iletiler raporda, fındık işçilerine konukseverliklerin de gösteren, insana yakışır bir ortam hazırlanması gerektiği belirtildi. (Ordu/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İzzettin Doğan’a tepki

SONRAKİ HABER

Keneye karşı seferberlik başlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...