19 Haziran 2008 00:00

Tunuslu devrimciler üzerindeki baskılar sürüyor

Tunus İşçileri Komünist Partisi (PCOT) tarafından 17 Haziran günü yapılan açıklamaya göre, partinin sözcüsü Hamma Hammami, bir kez daha polisin saldırı ve hakaretlerine maruz kaldı.

Paylaş

Tunus İşçileri Komünist Partisi (PCOT) tarafından 17 Haziran günü yapılan açıklamaya göre, partinin sözcüsü Hamma Hammami, bir kez daha polisin saldırı ve hakaretlerine maruz kaldı.
Sabah saatlerinde başkent Tunus'un El-Manar semtindeki evinden, 9 yaşındaki çocuğuyla birlikte çıkan Hammami, sürekli olarak kendisini izlemekle görevli 4 polisin taşlı saldırısına ve hakaretlerine uğradı. Mahalle sakinlerinin toplanması üzerine polisler olay yerini terk ettiler.
Hammami, kısa bir süre önce bir dizi toplantı ve görüşmelere katılmak üzere gittiği Latin Amerika’dan dönüşte sorgulanmış ve özel takip altına alınmıştı. Hammami, iki haftadan beri, en az 10 kişilik bir polis grubu tarafından sürekli olarak izleniyordu.
‘Eylemlerden uzak dur’
Son haftalarda Tunus'un özellikle güney bölgesinde fosfat madenleri olan Gafsa şehrinde yaygın işçi ve halk eylemleri yaşanıyor. PCOT da bu eylemler içerisinde aktif bir rol oynuyor. İşletmeye işçi alımında yaşanan yolsuzlukların protesto edilmesiyle başlayan eylemler, giderek hükümettekiişbirlikçi rüşvetçi Ben Ali hükümetine karşı gösterilere dönüştü. Polisin, salı günkü saldırısı sırasında Hammami'den, Gafsa'daki işçi eylemlerinden uzak durmasını istediği belirtildi. (DIŞ HABERLER)
PCOT’nin mesajı:
* Savunmasız Redeyef halkına karşı işlenen bu suçu lanetlemekte ve resmi medyanın, protestonun bastırılmasını haklılaştırmak için gerçekleri çarpıtmasını ve taleplerini tahrif etmek için göstericileri ‘başıbozuk serseri’ olarak tasvir etmesini kınamaktadır.
* Yarım yüzyıl süren diktatörlük dönemi boyunca kaybedilen şehitlerin uzun listesine eklenen şehit Hafnawi Maghdhawi’nin ailesiyle ve bütün diğer yaralı kurbanlarla ve aileleriyle tam bir dayanışma içinde olduğunu ifade etmektedir.
* Bu suçları hazırlayanların yargılanması gerektiğini teyit etmektedir.
* Tunus halkının meşru taleplerine desteğinin süreceğini ifade etmekte ve yakın zamanda uğradıkları baskı ve işkenceye rağmen hakları için savaşmakta gösterdikleri cesarete değer vermektedir.
* Partilerden, derneklerden, örgütlerden, sendikalardan ve insan hakları örgütlerinden oluşan bütün demokratik kuvvetleri maden havzasındaki halka olan desteklerini sağlamlaştırmaya ve baskıyı durdurmak, polis gücünü şehirlerden çekmek, yerel halkın fiziksel ve moral zararlarını telafi etmek ve onların meşru taleplerine karşılık vermek için otorite üzerinde baskı oluşturmaya çağırmaktadır.
ÖNCEKİ HABER

ABD’li hukukçulardan Guantanamo eleştirisi

SONRAKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...