21 Haziran 2008 00:00

Anayasa Mahkemesi, 26 Haziran’da kapatma davasına ilişkin sözlü savunma vermesi gereken, ancak ek süre talep eden DTP’ye, 16 Eylül’e kadar ek süre verdi.
DTP Hukuk Komisyonu Başkanı Nursel Aydoğan yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi’nin, DTP’nin kapatma davasına ilişkin sözlü savunması için 26 Haziran tarihine gün verdiğini hatırlattı. Anayasa Mahkemesi’nin, partinin, sözlü savunma için 11 Temmuz sonrasına gün verilmesi yönündeki talebini değerlendirdiğini belirten Aydoğan şunları kaydetti: “Anayasa Mahkemesi, Başkan Haşim Kılıç imzasıyla partimize gönderdiği yazıda ‘Dilekçenizde belirtilen mazeretiniz ve Mahkememizin iş yükü de gözetilerek, Anayasa’nın 149. maddesinin son fıkrası ve 2949 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun’un 4280 Sayılı Yasa ile değişik 33. maddesi gereğince Genel Başkanınız veya tayin edeceği bir vekil tarafından yapılacak savunmanın 16. 09. 2008 Salı günü saat 10.00’da Anayasa Mahkemesi özel salonunda dinlenilmesine karar verildiği” bildirilmiştir. Bu durumda esasa ilişkin sözlü savunmamız 16 Eylül 2008 tarihinde Eşbaşkanımız ya da tayin edeceği bir vekil tarafından yapılacaktır.” (HABER MERKEZİ)
15 Temmuz 2025 10:36

Erinç Sağkan: Esenyurt'ta kayyım atama işleminin hukuki dayanağı kalmadı

Erinç Sağkan, "Esenyurt'ta kayyım atama işleminin hukuki dayanağı kalmamış olup Belediye Meclisi’nin bir başkan vekili seçmesi gerekir" dedi.

Erinç Sağkan: Esenyurt'ta kayyım atama işleminin hukuki dayanağı kalmadı

Fotoğraf: DHA

İçerik yükleniyor...

(Haber Merkezi)
15 Temmuz 2025 11:52

Özgür Özel: Şu anda darbe sürecindeyiz, Erdoğan rakibini hapiste tutuyor

Katıldığı televizyon yayınında "Meydanlar 19 Mart darbesine karşı direniyor" diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Erdoğan, rakibini, Ekrem İmamoğlu'nu hapiste tutuyor" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel: Şu anda darbe sürecindeyiz, Erdoğan rakibini hapiste tutuyor

Ekran görüntüsü: HaberTürk

15 Temmuz 2025 10:26

İBB soruşturmasında Makyol'un patronu serbest bırakıldı

Makyol İnşaat’ın patronu Adnan Çebi, İBB soruşturması kapsamında ikinci kez ifade vermesinin ardından serbest bırakıldı.

İBB soruşturmasında Makyol'un patronu serbest bırakıldı

Fotoğraf: İBB

İçerik yükleniyor...

(Haber Merkezi)
15 Temmuz 2025 11:37

Ünye Devlet Hastanesi yoğun bakımında klimalar arızalandı: 20 gündür müdahale edilmiyor

Ordu’nun Ünye ilçesinde bulunan Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde klimaların 20 gündür çalışmadığı ortaya çıktı. Durum, hem hastaları hem de sağlık çalışanlarını kritik risklerle karşı karşı

Ünye Devlet Hastanesi yoğun bakımında klimalar arızalandı: 20 gündür müdahale edilmiyor

Fotoğraf: Google Street View

İçerik yükleniyor...

(Karar)
15 Temmuz 2025 12:41

Feldispat madeninin ÇED raporu iptaline Danıştay'dan onay

Danıştay, Dinçler Madencilik AŞ adlı firma tarafından açılması planlanan Feldspat "Kırma Eleme Tesisi Projesi"ne Aydın Valiliği tarafından verilen "ÇED Gerekli Değildir" kararının iptalini onadı.

Feldispat madeninin ÇED raporu iptaline Danıştay'dan onay

Fotoğraf: Özer Akdemir/ Evrensel

Özer Akdemir
[email protected]


İçerik yükleniyor...

Evrensel'i Takip Et