22 Haziran 2008 00:00

F Tipi’nde kene paniği

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi, Sincan F Tipi’nde tutuklu ve hükümlülerin havalandırmada kene gördüğünü, cezaevi yönetimine bildirmelerine rağmen cezaevi yerleşkesinde hiçbir önlem alınmadığını bildirdi.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi, Sincan F Tipi’nde tutuklu ve hükümlülerin havalandırmada kene gördüğünü, cezaevi yönetimine bildirmelerine rağmen cezaevi yerleşkesinde hiçbir önlem alınmadığını bildirdi. İHD Ankara Şube Yöneticisi Adile Erkan düzenlediği basın toplantısında, Sincan F Tipi’nde tutuklu ve hükümlülerin yaşam hakkı da dahil olmak üzere, insan haklarının çiğnendiğini kaydetti.
Sincan 1 No’lu F Tipi ve Sincan Kapalı Kadın cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin, havalandırmalarında kene bulduklarını aktaran Erkan, avukatların cezaevi yönetimlerine kene bulunduğunu bildirmelerine rağmen hiçbir önlem alınmadığına dikkat çekti. Uzun bir süredir tutuklu ve hükümlülerin, Jandarmanın keyfi tutumundan ötürü ‘normal’ rahatsızlıkları nedeniyle bile tedavi edilmeden cezaevine gönderildiğine de atıfta bulunan Erkan, “Kene ısırığı olan bir tutuklu nasıl tedavi edilecek” diye sordu.
Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin yaşamlarından endişe duyduklarını ifade eden Erkan, Adalet Bakanlığı’nın insan hakları ihlallerini durdurmasını ve Sincan’da yaşanan kene paniğine son vermesini istedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Cezaevinde işkence iddiası

SONRAKİ HABER

İmam Hatiplere ilgi artıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...