22 Haziran 2008 00:00

Darbeye karşı binlerce kişi yürüdü

“Darbeye Karşı 70 Milyon Adım” olarak bir araya gelen binlerce kişi, darbelerin artık yaşanmaması için Taksim Tünel’den Galatasaray’a kadar yürüdü.

Paylaş

“Darbeye Karşı 70 Milyon Adım” olarak bir araya gelen binlerce kişi, darbelerin artık yaşanmaması için Taksim Tünel’den Galatasaray’a kadar yürüdü. Darbeleri protesto eden dövizler taşıyan eylemciler, ellerine beyaz eldiven geçirerek “Darbelere dur de”, “Darbelerini durdurmak bizim ellimizde” sloganları attı. Çok sayıda sanatçının da katıldığı eyleme, yoldan geçen vatandaşlar destek verdi. Kitlesel yürüyüş bayraklı kişilerce provoke edilmek istenirken, kısa süreli gerginlikte, 1 provokatör gözaltına alındı.
‘Darbeye Karşı 70 Milyon Adım’ pankartı arkasında toplanan binlerce kişi adına basın açıklamasını okuyan dans sanatçısı Zeynep Tanbay, meydanlarda toplanarak darbelere karşı büyük ses çıkardıklarını ifade etti. Neden sokağa döküldüklerini açıklayan Tanbay, darbeye bu kez geç kalmak istemediklerini söyledi. Darbeye ses çıkaracaklarını belirten Tanbay, 27 Nisan e-muhtırasından sonra ilerleyen gelişmenin darbeye yakın bir süreç olduğunun altını çizerek, demokrasinin bu yolla öldürülmek istendiğine dikkat çekti. Darbelerde hayatların ve geleceklerin kaybedildiğini söyleyen Tanbay, demokrasi gelene kadar adım atmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘AKP’ye karşı koalisyonlar kuracağız’

SONRAKİ HABER

ABD’nin AKP ile ilişkisi ‘mükemmel’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...