23 Haziran 2008 00:00

Yolsuzluk iddiaları Meclis’te

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit, İstanbul Orhanlı ve Akfırat belde belediye başkanları ile ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit, İstanbul Orhanlı ve Akfırat belde belediye başkanları ile ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı.
DSP’li Macit, söz konusu iddialarla ilgili olarak İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi. Soru önergesinde, son günlerde basında arka arkaya İstanbul, Tuzla ilçesi, Orhanlı Belde Belediye Başkanı Cemil Ekşi ve Akfırat Belde Belediye Başkanı Hilmi Yıldız hakkında yolsuzluk haberleri çıktığı hatırlatıldı. Söz konusu haberlerde Orhanlı Beldesi Belediye Başkanı Cemil Ekşi’ nin kendisine, iş ortaklarına ve yakınlarına akaryakıt istasyonları alanları tahsis ettikleri, okul yeri olarak ayrılan arazilerde usulsüzlük yapılarak rant sağlandığı, Akfırat Beldesi Belediye Başkanı Hilmi Yıldız hakkında İmar Kanunu’nun 18. maddesinin usulüne aykırı uygulanması suretiyle yakınlarına ve kendilerine haksız arazi sağlandığı, akaryakıt istasyonu alanlarının dağıtıldığı ve şu an Akfırat beldesine bağlı olan Tepeören’in 2004 yılında Orhanlı Belediyesi’ne bağlı iken, belediye tarafından yapılan imar planlarında sahtekarlık yapıldığı iddialarına yer verildi.
Macit, Bakan Atalay’a şu soruları yöneltti: “Adı geçen her iki belediye başkanı hakkındaki bu çok ciddi iddialar bakanlığınız tarafından araştırılmış mıdır? Gerek İstanbul İli Tuzla İlçesi Orhanlı Beldesi Belediye Başkanı Cemil Ekşi, gerekse Akfırat Beldesi Belediye Başkanı Hilmi Yıldız hakkında bugüne kadar inceleme, takip, soruşturma veya herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır? Bakanlığınızca, iddia edilen konularda adı geçen belediye başkanlarınca yapıldığı tespiti yapılan suç unsurları varsa inceleme ve soruşturmanın sağlıklı yapılması ve delillerin yok edilmesinin önlenmesi için bu belediye başkanlarını görevden almayı düşünmekte misiniz?” (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

3. köprüye halaylı ‘hayır’

SONRAKİ HABER

Efemçukuru’nun çığlığı duyuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa