23 Haziran 2008 00:00

3. köprüye halaylı ‘hayır’

42 kitle örgütü, meslek odaları, sendikalar ve yerel derneklerin katılımıyla kurulan 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu, 3. Boğaz köprüsünün ‘olası güzergahında’ bulunan Rumelikavağı sakinleriyle sokak şenliğinde buluştu.

Paylaş

42 kitle örgütü, meslek odaları, sendikalar ve yerel derneklerin katılımıyla kurulan 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu, 3. Boğaz köprüsünün ‘olası güzergahında’ bulunan Rumelikavağı sakinleriyle sokak şenliğinde buluştu. Bütün mahallelerde panel ve konferanslar düzenleyerek yerel halkı bilgilendirmeye çalışan 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu’nun sokak şenliğine ünlü müzisyen Nejat Yavaşoğulları da gitarı ve şarkılarıyla destek verdi. Rumelikavağı Meydanı’nda bulunan Mehmet Koçali Parkı’nda toplanan yüzlerce mahalle sakini şarkılar, türküler, halaylar ve horonlor eşliğinde 3. köprüye bir kez daha ‘hayır’ dedi. Şenlikte 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu’ndan Orman Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi adına Besim Selçuk Sertok, Sarıyerliler Derneği Başkanı Hayati Kaptanoğlu, Kavak Mahallesi Muhtarı Cevdet Bayraktar ve mahalle sakini Basri Demirci birer konuşma yaptılar.
‘Köprü trafiğe çözüm değil’
3. köprünün İstanbul’un trafik sorununa çözüm olmayacağını belirten Sertok, 3. köprünün kentin ormanları, su havzaları ve yaban hayatı üzerinde de tahribatlar yaratacağını kaydetti. Sadece köprü bağlantı yolları için yaklaşık 400 hektarlık orman alanının yok edileceğini vurgulayan Sertok, 3. köprünün neden olacağı yapılaşma ile bu tahribatın daha da büyüyeceğine dikkat çekti.
‘Denizin Ezgisi’ grubunun türküleri eşliğinde halaylar ve horonlarla devam eden şenlik, akşam saatlerinde son buldu.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Giresun’da şiddetli yağış

SONRAKİ HABER

Yolsuzluk iddiaları Meclis’te

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...