23 Haziran 2008 00:00

Şenlik bitti, etkinliğe devam!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından düzenlenen 5. Yıldızların Altında Tiyatro Şenliği bir törenle sona erdi.

Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından düzenlenen 5. Yıldızların Altında Tiyatro Şenliği bir törenle sona erdi. Şenliğin halktan büyük ilgi görmesi üzerine, belediye yaz boyunca her akşam bir etkinlik yapmaya karar verdi.
23 Mayıs–20 Haziran tarihleri arasında Kültürpark Mini Amfi Tiyatro’da gerçekleşen şenliğin plaket töreni, çok şenlikli geçti. Şenliğin kapanış konuşmasını yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, şenliğe katılan okullara ve diğer gruplara birer plaket sundu.
Tiyatro Müdürü Tamer Güven, 29 gün süren şenlikte, 29 tiyatro grubunun, 677 katılımcıyla yaklaşık 42 bin seyirciye ulaştığını belirtti. “Bu yıl şenliğimize rekor sayıda katılım oldu” diyen Güven, Şehir Tiyatrosu olarak yaptıkları çalışmaların meyvesini vermeye başladığı yorumunu yaptı. Güven, şenliği şöyle değerlendirdi: “Bu şenlikler ve gençlerimize verdiğimiz kurslar sayesinde birçok öğrencimiz ülkemizin çok önemli konservatuvarlarını kazandılar, tiyatrolarında oynuyorlar, televizyon ve sinema filmlerinde görev alıyorlar. Bu yıl ilginin çok fazla olması nedeniyle şenlik alanını iki yere çıkardık. Mezitli girişindeki Kızkalesi Mini Amfi Tiyatro’da Şehir Tiyatrosu Oyuncusu Ahmet Aksoy, Karagöz-Hacivat gösterileri sundu ve özellikle çocukların yoğun ilgisini gördü. Bu bile yetmedi. Mersinli tiyatroya ne kadar susamış olduğunu gösterdi. Yıl boyunca oyunlarımızın dolu geçmesi bizleri daha da mutlu ediyor. Şenliğe oyunlarıyla değer katan okul yöneticilerine, oyunları yöneten öğretmenlere ve oyunlarda görev alan genç oyuncu adaylarına teşekkür ediyorum.”
Her akşam etkinlik
İşlerinin yoğunluğu dolayısıyla törene katılamayan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy’un gönderdiği tebrik mesajının okunmasının ardından söz alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan yaptığı konuşmada, “Şehir Tiyatromuzun çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Görüyoruz ki bu alanlar artık Mersinliye yetmiyor” dedi. “Mersin’e yakışan görkemde yeni kültür sarayları yapıyoruz ve yapacağız” sözü veren Ertan, şenliğin her akşam devam edeceğini duyurdu: “Bu şenlik Mersinli tiyatroseverlerce o kadar benimsendi ki, bitmemesi için yoğun talepler geldi. Biz yöneticiler olarak da Mersinliden gelen her güzel talebi yerine getirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Onun için burada yaz boyunca her akşam etkinliklerin devam etmesi kararı aldık. Yıldızların altında her akşam sürecek olan etkinliklere tüm Mersinlileri bekliyoruz.”
Mersin Gazeteciler Cemiyeti adına, sanata ve özellikle tiyatroya katkılarından dolayı özel bir teşekkür plaketi verilen MGC Başkanı Ahmet Ünal, “Mersinimizin değerli tiyatrocuları, yaptıkları bu etkinliklerle yüz akımız oldular. Bizler Mersin medyası olarak her zaman yanlarında olacağız. Sanata gönül veren tüm gençleri kutluyorum” dedi.
Şenliğe katılan tiyatro gruplarına ve oyun yönetmenlerine birer plaket ve katılımcı gençlere de birer teşekkür belgesi verilmesinin ardından, duygusal anlar yaşandı. Genç katılımcılar, sahneye fırlayarak dans edip eğlendiler ve hatıra fotoğrafları çektirerek seneye buluşmak üzere vedalaştılar. (Mersin/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sivas, tiyatro sahnesinde

SONRAKİ HABER

Film için tek ihtiyacımız: Yağ ve çökelek!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa