24 Haziran 2008 00:00

Kaç belediyede atık tesisi var?

CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na kaç belediyede atık arıtma tesisi bulunduğunu sordu.

Paylaş

CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na kaç belediyede atık arıtma tesisi bulunduğunu sordu.
Topuz, Bakan Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, devletin çevre ve yaşam hakkını güvence altına almakla sorumlu olduğunu hatırlatarak “devletin çöplerini ve atıklarını istedikleri yere dökerek, fabrika atıklarını denizlerimize, derelere atarak, fosseptiklerini denizlere ve derelere vererek, ciddi ve telafisi olmayan çevre kirliliğine neden olan belediye ve sanayicilere karşı yasal önlemlerini alma zorunluluğu vardır. Ancak, AKP Hükümeti döneminde yasalaşan Türk Ceza Kanunu’nun 344’üncü maddesi ile, ‘Çevrenin kasten kirletilmesi’ başlıklı 181. maddesi ve ‘Çevrenin taksirle kirletilmesi’ başlıklı 182. maddesinin birinci fıkralarının yürürlüğü iki yıl ertelenmiştir. Erteleme, kamuoyunda, çevreyi kirletenlere 2 yıl daha çevreyi kirletmelerine devam hakkı olarak görülmüş ve tepkilere neden olmuştur” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Engelliler ve İhtiyaçları Fuarı başlıyor

SONRAKİ HABER

Tarihi Bergama kermesi sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa