24 Haziran 2008 00:00

Engelliler ve İhtiyaçları Fuarı başlıyor

Türkiye nüfusunun yüzde 15’ini oluşturan engelliler, toplumsal yaşama katılma çabalarına bir yenisini daha ekliyorlar.

Paylaş

Türkiye nüfusunun yüzde 15’ini oluşturan engelliler, toplumsal yaşama katılma çabalarına bir yenisini daha ekliyorlar. 25-29 Haziran tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan “1. Engelliler ve İhtiyaçları Fuarı”nda, engelliler oluşturdukları müzik gruplarıyla dinletiler, folklor gösterileri, şiir dinletileri ve yarışmalarla fuara katılanlara yeteneklerini sergileyecekler.
“1. Engelliler ve İhtiyaçları Fuarı” dün Cafe Down’da düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu. Engellilerin hizmet verdiği Cafe Down’da yapılan basın toplantısına, Engelli Aileleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (ENAD) Genel Başkanı Salih Sezgin, Uluslararası Engelliler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Türker, Türkiye Sakatlar Federasyonu Genel Başkanı Zülfikar Akar ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
İhtiyaçların görülmesi
ENAD Başkanı Salih Sezgin, 8 ay süren çalışmalarından sonra fuarın başlamaya hazır olduğunu belirtti. Fuarın yeni bir dönemin başlangıcı olacağını kaydeden Sezgin, toplumun engellilere bakışını değiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti. “Toplumsal bir engellilik bilinci ilk kez oluşturulacak” diyen Sezgin, fuarda ayrıca engellilerin ihtiyaç duydukları araçları görme ve tanıma fırsatı elde edeceklerini bildirdi. Özel eğitim merkezlerinden sosyal güvenlik kurumlarına kadar birçok kurum temsilcisi, akademisyen ve engellilerin katılımıyla “Engelsiz Türkiye Sempozyumu” da yapacaklarını ekleyen Sezgin, engellilerin sorunlarına ilk kez bu kapsamda bir etkinlikle eğileceklerini aktardı. Birçok firmanın katılacağı fuarda akülü tekerlekli sandalye, engelli asansörü, hasta taşıma aracı, engelli banyosu, ortez, protez malzemeleri, işitme cihazları, görme engelliler için kabartma yazılı cihazlar, zihinsel engelli çocuklar için eğitim setleri gibi ürünler sergilenecek. Fuarda, Evrensel Kültür Dergisi muhabiri Gamze Bozo’nun fotoğrafları da sergilenecek. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GÜNCEL

SONRAKİ HABER

Kaç belediyede atık tesisi var?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...