24 Haziran 2008 00:00

Barzani: Kürtler politik mücadeleyi seçmeli

Federal Kürdistan Bölgesi lideri Mesut Barzani, “Kerkük Kürdistan’ın bir parçasıdır ve PKK terörist değildir” dedi.

Paylaş

Federal Kürdistan Bölgesi lideri Mesut Barzani, “Kerkük Kürdistan’ın bir parçasıdır ve PKK terörist değildir” dedi.
İtalya’yı ziyaret eden Barzani, İtalyan İl Tempo gazetesiyle yaptığı söyleşide, “PKK bahanesiyle Türkiye’nin Kuzey Irak’ı işgal etmesinden korkup korkmadıklarının” sorulması üzerine, “Biz hiç kimseden korkmuyoruz. Toprağımızı işgal etmek bütün bölgeye yayılacak bir krize yol açacak olan kumar oynamak gibi bir adımdır” dedi.
Kürtlerin silahlı mücadele yapmamaları ve politik mücadeleyi seçmeleri gerektiğini kaydeden Federal Kürdistan Bölgesi lideri Mesut Barzani, “PKK terörist bir örgüt değil, eğer PKK Türkiye’nin görüşme yapma taahüdünü yapar ve onu reddederse o zaman terörist olarak adlandırılabilir. Kürdistan bölgesi, güvenlik konusunda önemli adımlar attı.
Terörizm ve aşırılık, coğrafi sınır tanımadığı için birleşmeliyiz. Dolayısıyla işbirliği için uluslararası bir güç gerekli” dedi.
‘Kerkük Kürdistan’ın parçası’
Mesut Barzani, KYB’nin sitesince yansıtılan söyleşide Kerkük sorununa değinirken de “Kerkük kesinlikle Kürdistan’ın bir parçasıdır, ancak Kerkük’ün kimliği ilk önce orada yaşayan uluslara saygı duyularak teşhis edilmelidir” şeklinde konuştu.
Irak’ın güvenliğini ve istikrarını tehlikeye atmak gibi bir niyetlerinin olmadığını belirten Barzani, Kerkük ile ilgili kararın referanduma dayanarak alınması gerektiğini kaydetti. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Başsavcı sözlü açıklama yapacak

SONRAKİ HABER

Göçün eskimeyen fotoğrafı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...