25 Haziran 2008 00:00

Erdoğan: Siz kim oluyorsunuz?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin AKP’nin kapatma davasıyla ilgili değerlendirmelerini eleştirdi

Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin AKP’nin kapatma davasıyla ilgili değerlendirmelerini eleştirdi. Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, “Son günlerde bazı siyasetçileri hayretle izliyorum. Yargı süreci sona ermeden siyaseti tanzim etme yoluna gidiyorlar. Kim bunlar? Partisini yüzde 18’den yüzde 8’e indirdikten sonra ‘siyasetten çekiliyorum’ diyerek yine siyasette rol almaya devam edenler. Şimdi ‘Başbakan siyaset sahnesinden çekilsin’ diyor. Siyasetten kimin çekileceğine millet karar verir. Siz kim oluyorsunuz? Siyasi etikten nasibinizi alın. Bu gayrimeşru teklifler ne manevi ne de evrensel değerlere sığar. Vesayetçi yaklaşımlarla siyaset yapılamaz. Bu CHP tarzı siyasettir. Çaresizliğin, güvensizliğin tezahürüdür” dedi.
Tuzla tersanelerindeki ölümlerin ardından yaptığı toplantıyı da anlatan Erdoğan, “Tersane sahiplerine tahammülsüzlüğümüzü ilettik. Sıfır hata için sıkıntıları gidermek için acil önlemleri gözden geçirdik. Bazı siyasi partiler, Tuzla’daki olayları istismar ediyor” diyerek sorumluluktan kaçtı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

AKPM Türkiye’yi gözden geçirecek

SONRAKİ HABER

UFUK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa