25 Haziran 2008 00:00

CHP ve MHP’den Fırat’a eleştiri

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partilerinin grup toplantılarında AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın sözlerine tepki gösterdi

Paylaş

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partilerinin grup toplantılarında AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın sözlerine tepki gösterdi. Fırat’ın sözlerinin cumhuriyetle sorunlu ve kavgalı geçmişinin hıncının dışa vurumu olduğunu söyleyen Bahçeli, sözlerdeki temel sıkıntının bugünkü krizle Cumhuriyet’in başlangıç yılları arasında kurulmaya zorlanan ilişki olduğunu belirtti.
Baykal ise, hükümetin rejimi yıkmayı hedeflediğini belirterek, “Gömlek değiştirdim lafı bunları izah etmeye yeter mi? Şimdi yavaş yavaş oradan buradan mızrak gibi bir şeyler çıkmaya başladı. Dışişleri Bakanı kısa bir süre önce AB’de neler söyledi biliyorsunuz. Daha dün söyledi. Bu bir zihniyet. Aldıkları oyu, sanki kafalarındaki bu projeyi uygulamak için verilmiş bir görev sayarak ciddi bir sorun oluşturuyorlar” diye konuştu.
Türkiye’de Atatürk-Humeyni tartışması yaşandığını, geçmişe yönelik savaşın ilk işaretlerinin verildiğini belirten Baykal, “Biz bu kararı Kurtuluş Savaşı’nda almıştık. 1920’lerde almıştık. O kararı koruduk. Aynı mücadele yeniden önümüze getiriliyor. Bir kez daha sınav var. Bizde bu iradenin olmadığını zannedenlere karşı ispat etmek zorundayız. Türkiye’yi kolayca teslim alamayacaklarını bilmeleri lazım. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlerin karşısında başaracağımızı biliyorum. Hukukta, siyasette, meydanda, seçimde bunun mücadelesini vereceğiz” diyerek AKP’ye meydan okudu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

SHP’den gazetemize ziyaret

SONRAKİ HABER

AKPM Türkiye’yi gözden geçirecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa