26 Haziran 2008 00:00

Kadıköy Salı Pazarı’nda zabıta eziyeti

Yıllardır ucuzluğu ile Anadolu yakasının kalbi olan Kadıköy Salı Pazarı esnafı her hafta zabıta eziyetiyle karşı karşıya kalıyor. Mallarına el konulan pazarcılar, eziyetin son bulmasını istiyor

Paylaş

Yıllardır ucuzluğu ile Anadolu yakasının kalbi olan Kadıköy Salı Pazarı esnafı her hafta zabıta eziyetiyle karşı karşıya kalıyor. Mallarına el konulan pazarcılar, eziyetin son bulmasını istiyor. Dükkan dışına tezgah açanlara 30 cm’lik sınır belirleyen zabıtalar, bu sınırı geçen pazarcıların mallarına el koyuyor.
20 yıldır insanlara hizmet verdiğini dile getiren İsrafil Nama “Herkesten çok vergi veriyorum bize bunu niye yapıyorlar” derken yaşadıklarına isyan ediyor. 40 yıldır pazarcılıkla geçindiğini belirten Fehmi Aksöz “Dükkan dışı için bir çizgi belirleyemediler her yeni gelen zabıta kendisini kanıtlamaya çalışıyor” diyerek yaşadıkları gerilimi ifade ediyor. Müşterilerin çıkan tartışmaları yanlış anladığını vurgulayan Kemal Nama ise “Polisi, zabıtayı gören halk alışveriş yapmıyor zarar ediyoruz” diyor.
Cüneyt Korkmaz, “Kendimi bildim bileli belediyeden nasibimi alıyorum, Salı günleri büyük mağazalar iş yapamıyor, rant uğruna pazarı bitiriyorlar, halkı düşünen yok” diye konuşuyor. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Çeyrek asırlık dava nelere kadir!

SONRAKİ HABER

Tümörlü böbrek yerine sağlamını aldılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa