27 Haziran 2008 00:00

Grevdeki TEGA işçilerine saldırı

Ankara Sincan Organize Sanayi’de 135 gündür grevde olan TEGA Mühendislik Fabrikası işçilerine sopalarla saldırıda bulunuldu.

Paylaş

Ankara Sincan Organize Sanayi’de 135 gündür grevde olan TEGA Mühendislik Fabrikası işçilerine sopalarla saldırıda bulunuldu. Gazetemizin edindiği bilgilere göre dün sabah saatlerinde TEGA Mühendislik patronunu ziyarete gelen Kozmos işyeri sahibi Tufan Tolga, çadırda grev gözcüsü işçilere sözlü saldırıda bulundu.
İşçilere küfür ve hakaretlerle tacizde bulunan Tufan Tolga, ziyaretten sonra işyerine dönerek 6-7 kişi oldukları belirtilen meçhul şahısları işçiler üzerine saldırttı.
Eli sopalı saldırganlar, grev gözcüsü işçilerden Engin Eldeş’a sopalarla saldırarak yaralanmasına neden oldular. Saldırıdan sonra jandarma, eli sopalı kişileri tutuklayarak sorgularını almak üzere karakola götürdü. Yaralanan işçi Engin Eldeş hastaneye kaldırıldı ve pansumanı yapılarak ayakta tedavi edildi. Bu arada grev çadırında bulunan ve saldırıya uğrayan işçiler de jandarma tarafından sorgulanmak üzere karakola götürüldüler. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Vicdani ret girişimi engelleniyor’

SONRAKİ HABER

Polis tekmesiyle ölüm netleşiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...