28 Haziran 2008 00:00

Elektrik fırtınası maça damgasını vurdu!

Almanya-Türkiye maçı sırasında yayının kesilmesinin nedeni, nadir olarak görülen elektrik fırtınası

Paylaş

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde Türkiye-Almanya maçının ortasında, yayın pek rastlanmayan bir şekilde kesildi. Maçı atv’den anlatan Spiker Kerem Öncel zor anlar yaşarken, aksaklığın uluslararası yayından kaynaklandığını defalarca belirtmek zorunda kaldı. Türkiye’de maç birkaç dakika boyunca kale arkasındaki tepe kamerasından tek açıyla izlenirken, Avrupa’da golleri izleyemeyen ülkeler oldu. Milyonların ekran başına kilitlendiği anda meydana gelen bu aksaklığın nedeninin ise tamamıyla bir doğa olayı olduğu ortaya çıktı.
Maç 1-1’lik skorla devam ederken yaşanan bu olay sırasında pek çok spiker radyo anlatımına geçti. BBC ekranları tamamen kızardı ve yayın birkaç dakika boyunca Radyo 5 Live’den sadece sesli olarak devam etti. Almanya’nın ZDF televizyonundaki yayın da kesildiği için bu kanaldan maçı izleyen pek çok izleyici, Klose’nin ikinci golünü gecikmeli gördü. Önce golün sesi duyuldu, kısa süre sonra da gol ekrana geldi.
Olayın nedeninin ise nadir olarak görülen “elektrik fırtınası” olduğu açıklandı. Viyana çevresinde aniden kopan fırtına için meteoroloji uzmanları “Tam bir elektrik fırtınasıydı” dedi. Yüksek voltajlı şimşekler ve gök gürültüsüyle patlayan fırtına Viyana’daki alıcıları etkiledi ve yayınlar kesildi. Bundan daha şiddetli fırtınalar da yaşanmıştı ancak bu kez “havanın fazla yüklü” olması, yayınları etkiledi.
Viyana’daki FanZone bölgesindeki dev ekranlardan maçı izleyenler, fırtınanın ilk dakikalarında “Can güvenliğiniz için bölgeyi terk edin” diye uyarıldı. Şiddetli rüzgar ve yağmur yüzünden kalabalık dağıldı. Çıkan panik ve izdihamda biri kadın iki kişi yaralandı. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Yeni bir gençlik dizisi

SONRAKİ HABER

Bitkiler de göç ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...