28 Haziran 2008 00:00

‘Eğitim Müdürü görevini yapmalı’

Eğitim Sen Ankara 1 No’lu Şube, Elmadağ’da okullarda yaşanan baskıcı ve keyfi uygulamaları kınayarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü görevini yapmaya çağırdı.

Paylaş

Eğitim Sen Ankara 1 No’lu Şube, Elmadağ’da okullarda yaşanan baskıcı ve keyfi uygulamaları kınayarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü görevini yapmaya çağırdı.
Şube Başkanı Hasan Karakaya yaptığı yazılı açıklamada, Ankara’nın Elmadağ ilçesinde bulunan Hasanoğlan Anadolu Lisesi ile Elmadağ Sağlık Meslek Lisesi’nde yaşanan baskıcı uygulamaları ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu yaşananlara sessiz kalmasını eleştirdi. Lisenin müdürü Nihat Erkünt’ün, okuldaki görevli öğretmenlere karşı tacizkar ve tehditkar davranışlar içerisinde bulunduğunu belirten Karakaya, Erkünt’ün son olarak okulun felsefe öğretmeni Hasan Cemal Beldek’e küfür ve hakaretlerde bulunduğunu bildirdi. Erkünt’ün okulu keyfi bir tutumla yönettiğini vurgulayan Karakaya, bu duruma öğretmenler tarafından kullanılmakta olan lokalin kapatılması, lojmanların kullandırılmaması ve alım-satımlardaki özensizliği örnek olarak gösterdi.
Okul öğretmenlerine karşı küfür ve hakarette bulunması nedeniyle hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulunulmuş olan Okul Müdürü Nihat Erkünt’ün görev yerinin, soruşturma sürecinde idari yönden değiştirilmesi gerektiğini belirten Karakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu konuda görevini yerine getirmediğine dikkat çekti.
Korunuyor mu?
Elmadağ Sağlık Meslek Lisesi’nde sorunların uzun bir süredir devam ettiğini bildiren Karakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün olaylara sessiz kalmasının, “Elmadağ Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Metin Aksoy’u kim koruyor?” sorusunu akla getirdiğini kaydetti. Karakaya, Müdür Metin Aksoy’un taciz ve küfür olaylarıyla ilgili geçirdiği soruşturmaların aleyhine sonuçlanmasına karşın Elmadağ’da görevine devam etmesinin, toplum vicdanında huzursuzluğa yol açacağını vurguladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü her iki okulda yaşananlar için görevini yerine getirmeye çağıran Karakaya, Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Aksoy’un derhal görevinden çekilmesini, Hasanoğlan Lisesi Müdürü Erkünt’ün ise soruşturma sürecinde idari yönden görev değişikliğinin yapılmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

TTB Genel Kurulu başlıyor

SONRAKİ HABER

İşkencesiz bir dünya için

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...