28 Haziran 2008 00:00

TTB Genel Kurulu başlıyor

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) 57. Olağan Genel Kurulu bugün başlıyor.

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) 57. Olağan Genel Kurulu bugün başlıyor. Etkin Demokratik Türk Tabipleri Birliği Grubu (ED-TTB), Ulusal Hekim Birliği ve Türkiye Hekim Platformu’nun yarışacağı genel kurul öncesi adaylarını tanıtan ED-TTB, genel kurulda delegelerin etkin ve mücadeleci bir TTB’den yana tavır almasını istedi.
TTB’nin bugün başlayacak olan 57. Olağan Genel Kurulu’nda şu an yönetimde olan ED-TTB’nin dışında, Sağlık Bakanlığı’na yakın olduğu söylenen Türkiye Hekim Platformu ve daha önce Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın aday olduğu listede yer alan isimlerden oluşan Ulusal Hekim Birliği’nin birer liste çıkarması bekleniyor. ED-TTB, dün TTB Merkez Konseyi binasında düzenlenen basın toplantısı ile adaylarını tanıttı.
ED-TTB adına konuşan İskender Sayek, yıllardır herkes için eşit, ücretsiz, ulaşılabilir ve nitelikli bir sağlık hizmeti için mücadele yürüttüklerini söyledi. Sağlığın temel belirleyenlerinin iş, konut, yeterli ücret ve beslenme olduğunu belirten Sayek, bu nedenle sosyal politikalarda insanı merkeze koyan bir anlayışın hakim kılınması gerektiğini vurguladı. Sayek, sağlığın kamunun güvencesinde bir hak olması gerektiğini kaydederek, “Sağlık için nüfus cüzdanı yeterlidir” anlayışını benimsediklerini ifade etti. İkinci ve Üçüncü basamak hastanelerin işletmeleştirilmesini ve birinci basamak sağlık hizmetlerinin aile hekimliği uygulamasıyla özelleştirilmesini eleştiren Sayek, her türlü katkı payının kaldırılarak sevk sisteminin zorunlu hale getirilmesi gerektiğini bildirdi. “Mevcut tam süre çalışma yasa tasarısına karşı, bütün sağlık çalışanlarının grevli toplusözleşmeli bir çalışma ortamında tam süre çalışmasını öneriyoruz” diyen Sayek, taşeron ve sözleşmeli çalışma uygulamalarına son verilmesini, mecburi hizmetin kaldırılmasını ve eğitici seçimlerinin objektif olarak yapılmasını talep ettiklerini söyledi.
TTB Genel Sekreteri Altan Ayaz, Ulusal Hekim Birliği ve Türkiye Hekim Platformu’nun TTB yönetimine aday olmalarına rağmen, sağlığın ve tıp ortamının sorunlarına dair bir plan ve tutumları olmadığını belirterek, bu haliyle bu grupların yönetimde yer almasının “TTB’yi susturmak” amacına hizmet edeceğini dile getirdi. ED-TTB’nin demokratik, laik, bağımsız ve özgür bir ülke için var olduğunu kaydeden Ayaz, delegelerin etkin ve mücadeleci bir TTB’den yana tavır göstereceklerine inandıklarını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

Etkin Demokratik TTB Grubu’nun adayları

Merkez Konseyi Adayları:
Gençay Gürsoy, Feride Aksu, Altan Ayaz, Eriş Bilaloğlu, Hülya Biriken, Ali Çerkezoğlu, İlhan Diken, Zeki Gül, Elif Kırteke, Demet Özbabalık, İskender Sayek.
Yüksek Onur Kurulu Adayları:
Aytaç Aras, Berna Arda, Naki Bulut, Hakan Giritlioğlu, Şükrü Güner, Orhan Odabaşı, Selim Ölçer, Ş. Bahar Özvarış, Faik Urbarlı.
Denetleme Kurulu Adayları:
Halil Mıhçı, Sibel Özsoy, Yaşar Ulutaş.
ÖNCEKİ HABER

‘Hastane enfeksiyonu can aldı’ iddiası

SONRAKİ HABER

‘Eğitim Müdürü görevini yapmalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...